facebook

Фінмоніторинг посилять: українців змусять звітувати за кожну дорогу покупку

Кабмін рекомендує всім громадянам України підготуватися до того, що за всіма їх доходами і витратами будуть пильно стежити. Звітувати про походження грошей доведеться не тільки при надходженні коштів на карту, але і при покупці, наприклад, холодильника

Пише - джерело.


Один з міністрів українського Кабміну Олег Немчінов розповів в ефірі одного з телеканалів, наскільки жорстко “закручувати гайки” всім громадянам держави після того, як завершиться термін податкової амністії.

За словами Немчинова, українцям варто скористатися цією можливістю, щоб задекларувати всі свої доходи, починаючи з перших років незалежності України. Якщо були доходи, отримані нелегально в 90-і роки, то жителі України з 1 вересня 2021 року протягом 12 місяців можуть безперешкодно легалізувати ці кошти, включаючи землі і нерухомість.

Читайте також:  Польща скасувала зустріч Зеленського та Дуди на Генасамблеї ООН

“У 90-ті роки, на початку нульових дуже багато людей працювали не просто неофіційно. Вони працювали практично у позаправовому полі, не здійснюючи жодних правопорушень”, – пояснив Олег Немчинов.

Надалі, після завершення періоду податкової амністії, в Україні буде посилено фінансовий моніторинг за всіма доходами і витратами громадян. Кожному доведеться пояснювати фіскальним органам джерело походження грошей, що надійшли на банківський рахунок, або витрачених на дорогу покупку засобів.

Приховати нічого не вдасться, якщо пенсіонер з мінімальною пенсією або працездатний громадянин, який одержує невелику зарплату, раптом, купив дорогу побутову техніку, авто або будинок, то перш йому доведеться доводити, що гроші на покупку зароблені легально зі сплатою всіх податків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: