facebook

Феномен Чорнобаївки: чому село під Херсоном стало прокляттям для російських військ. Відео

Феномен Чорнобаївки: чому село під Херсоном стало прокляттям для російських військ

Пише - джерело.

Ласкаво просимо у Чорнобаївку – так гостей зустрічає село під Херсоном, де мешкає менш як 10 тисяч людей. Тут розташований міжнародний Херсонський аеропорт, а навколо – чорноземи, де селяни вирощують урожай.

27 лютого 2022 року це місце стало бермудським трикутником для російських загарбників.

– Збройні сили України знову (сміється) завдали удар по аеропорту Чорнобаївки, – розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Російська війська захопили аеропорт у Чорнобаївці, щоб використовувати його як командний пункт і місце збору техніки. З початку повномасштабної війни українські військові вісім разів накрили його з артилерії та повітря.

Після кожного обстрілу ворожа армія стягує до Чорнобаївки нові танки та гелікоптери. Групове самогубство російських військових повторюється знову і знову.

Вони накопичили величезне угрупування з Криму до Херсону для того, щоб взяти Миколаїв і Одесу. Але перейти на правий берег Дніпра можна лише через Антоновський міст під Херсоном або Ново-Каховську дамбу. Там величезне скупчення військ, які кудись мають дітися.

Чорнобаївка – єдине стратегічне місце для виведення резервів із Криму. Йдеться про велике наступальне угрупування, яке ворог накопичив на території окупованого півострова.

Читайте також:  “Повістки почнуть видавати у магазинах, цілі натовпи українців опиняться в руках військкомів”: мобілізація застосує новий підхід

Місцевість довкола непридатна для дислокації вертольотів та танків. Повсюди земельні паї селян, в яких легко загрузне військова техніка. Щоб рухатися на Миколаїв, Одесу та Запоріжжя, вони використовують летовище у Чорнобаївці, як логістичний хаб.

– У них не те щоб великий вибір, вони мусять ризикувати. З іншого боку можуть бути й певні прорахунки в управлінні. Прорахунки в управлінні російського військового контингенту очевидні. Якраз зв’язок командування зі всіма ланками, вчасність доповіді та реагування, – переконаний експерт Національного інституту стратегічних досліджень Микола Замікула.

Загалом у Чорнобаївці знищено 40 вертольотів. Кількість бойової техніки Генштаб ЗСУ досі уточнює, рахунок йде на сотні. І це безцінний вклад у майбутню перемогу. Проте техніка, якою ще володіє російська армія, знову і знову перетинає знак: Ласкаво просимо у Чорнобаївку.

– Вони не можуть туди не йти, командування їх жене, тому що у них є завдання по Миколаєву. Вони все одно будуть йти. Ми все одно будемо їх бачити та бомбити. Чекаємо восьмий, дев’ятий, 10-й, 11-й, 12-й, 20-й, – наголосив Арестович.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: