facebook

ФАХІВЦІ РОЗПОВІЛИ, ЩО ТАКЕ ТИХИЙ ІНФАРКТ І ЯКІ ЙОГО ОЗНАКИ

Серцевий напад трапляється, коли раптово припиняється прилив крові до серця. Найчастіше його викликають жирові відкладення, які закупорюють артерії. Ця внутрішня перешкода може стати причиною болю та дискомфорту у грудях, які з’являються раптово і не минають. Однак, іноді серцевий напад відбувається без жодних симптомів. Це називається тихим інфарктом, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За даними клініки Mayo, тихий інфаркт – це інфаркт, при якому виникає мало симптомів, або ж виникають симптоми, які зазвичай не пов’язують з серцевими нападами. Тобто найпоширеніші симптоми інфаркту, такі як задишка та біль у грудях, не з’являються.

Пише - джерело.

Люди, які перенесли тихий інфаркт, пізніше можуть пригадати, що в них були проблеми з травленням, грип чи напружені грудні м’язи. Все це може бути ознакою блокування приливу крові до серця та можливого пошкодження серцевого м’яза.

Читайте також:  Який симптом, що посилюється ввечері, свідчить про ожиріння печінки

Тихі серцеві напади зазвичай не смертельні, однак вони збільшують ризик виникнення інфаркту в подальшому, і цього разу він може стати фатальним.

Тому вкрай важливо сприймати тонкі ознаки інфаркту так само серйозно, як і найбільш гострі та поширені. Британський фонд серця рекомендує негайно звертатись по медичну допомогу,якщо ви помічаєте в себе такі ознаки.

Для профілактики інфаркту потрібно внести певні зміни у свій спосіб життя. Перш за все, відмовитись від продуктів з високим вмістом жиру, оскільки вони призводять до накопичення жирових відкладень на стінках артерій. Фахівці рекомендують натомість збільшити споживання фруктів, овочів, риби та продуктів з цільного зерна. Постарайтесь максимально наблизити свій раціон до середземноморської дієти.

Також для профілактики серцевих нападів має велике значення фізична активність. Доросла людина повинна виконувати вправи середньої інтенсивності мінімум 150 хвилин на тиждень. Це можуть бути ходьба, плавання чи їзда на велосипеді.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: