facebook

Електроенергія по черзі: в Укренерго назвали проблемні області та графіки відключень

В Україні 24 жовтня продовжаться віялові відключення електроенергії в областях. В Укренерго розповіли, у яких областях вони змушені були знизити навантаження на електромережі та запровадити погодинні графіки відключень.

Пише - джерело.


Так, на сьогоднішній день обмеження на споживання електрики було введено в Харківській, Полтавській, Сумській областях. Також відключення запроваджуються у Києві та Київській області, на Чернігівщині, у Черкаській та Житомирській областях.

Як правило, світло відключають не довше, ніж на 4 години. У ДТЕК “Київські електромережі” попередили, що можлива невелика похибка у часі приблизно 30-40 хв для перепідключення електропостачання між групами.

У столиці стабілізаційні відключення ведуться у три черги. Подивитися, коли можуть вимкнути світло в Києві за конкретною адресою, можна за посиланням. При цьому кияни зазначають, що електроенергія може зникати “не у свою чергу”.

Читайте також:  “Митний безвіз” із Євросоюзом: Шмигаль повідомив про ухвалений закон

Для Київської області існує окремий графік потенційних відключень електроенергії. Споживачам в області відключають світло у дві черги.

“Житомиробленерго” попереджає мешканців області, що у разі недостатньої економії світла відключатимуть електроенергію. Графіки відключення оприлюднені на сайті компанії.

На Полтавщині введено дві черги відключення. Графік припинення енергопостачання можна подивитися за посиланням.

На Харківщині також проводяться планові відключення світла. Проте “Харківобленерго” не публікує загальнодоступних графіків відключення споживачів. Оформляти заявку на інформування потрібно індивідуально на сайті компанії.

Жителі Сумської області можуть перевірити, коли їм відключать світло, в особистому кабінеті споживача електроенергії E-Svitlo на сайті “Сумиобленерго”.

Усіх українців, як і раніше, просять обмежувати споживання електроенергії в пікові години з 17:00 до 22:00, щоб знизити навантаження на електромережу. Не всі прислухаються до цих прохань. Тому обленерго і змушені вимикати світло примусово.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: