facebook

«ДУМАВ, ВОНА ПОСЛИЗНУЛАСЬ». ВОДІЙ МАРШРУТКИ КАЖЕ, ЩО НЕ ЗРОЗУМІВ, ЩО НАЇХАВ НА МОНАХИНЬ У ЛЬВОВІ

Водій маршрутки ціле засідання простояв, упершись головою у кут прозорої клітки, де утримують обвинувачуваних. Він говорить нечітко, схвильований, визнає провину, вибачається… і повторює, що нічого не бачив.

Пише - джерело.


«Я нічого не бачив, темно було… Думав, вона послизнулась і впала…», – пояснює Віктор Шебашинов, водій маршрутки №138, який збив на пішохідному переході у центрі Львова двох монахинь. Одна – сестра Галина – отримала струс і забої, інша сестра Ольга померла. Її тіло правоохоронці виявили за п’ять кілометрів від місця, де сталося ДТП, – на кінцевій маршруту, що на вулиці Джорджа Вашингтона. Згодом правоохоронці пояснюватимуть, що тіло жінки потрапило під нижню частину транспортного засобу, одяг зачепився за виступаючі частини маршрутки. А водій казатиме, що не бачив і не чув, що під колеса потрапила людина.

Віктору Шебашинову 47 років, п’ять із них він працює водієм, два з половиною їздить за маршрутом №138 Лапаївка – вулиця Джорджа Вашингтона. Сьогодні йому обрали запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою без права внесення застави.

Захист намагався пом’якшити рішення, мовляв, до водія не було зауважень ні керівництва, ні пасажирів. Ще як «пом’якшення» захист видає те, що водій не заперечує своєї вини, співпрацює зі слідством. Також адвокат наполягає, що обвинувачуваний не має наміру тікати за кордон, бо не має закордонного паспорта. А ще у нього хвора мама, за якою він доглядав, і неповнолітня дитина. Саме тому захист наполягав на домашньому арешті.

Прокурори тим часом наполягали на триманні під вартою, наголошуючи на поведінці водія.

«Особа скоїла наїзд на двох пішоходів, які переходили вулицю на зелений знак світлофора. Після того він поїхав з місця пригоди, не надавши медичної допомоги людині, на яку здійснив наїзд. Він призупинився. Є докази, відео, що він зупинився на деякий час і поїхав. Це говорить про те, що дана особа усвідомила вчинене і після цього вирішила продовжити рух. За таких обставин, при такій поведінці немає підстав говорити про прийняття запобіжного заходу, на якому наполягає захист», – зазначив прокурор.

Читайте також:  З автомобілів залишився брухт, загинула уся сім’я: на Прикарпатті сталась моторошна аварія (фото)

Водій маршрутки ціле засідання простояв, упершись головою у кут прозорої клітки, де утримують обвинувачуваних. Він говорить нечітко, схвильований, визнає провину, вибачається… і повторює, що нічого не бачив.

«Не хотів я того, так вийшло. Був дощ, темно було. Вибачте… Не хотів», – повторював Віктор Шебашинов після того, як суд зачитав своє рішення.

Він каже, що зрозумів, що трапилось, аж на кінцевій зупинці, коли приїхали поліцейські. На вулиці Дорошенка побачив, що жінка лежала на пішохідному переході. Думав, вона послизнулась.

«Було темно і я на пішохідному переході людей не бачив. Думав, що вона впала. Коли їхав, не відчував нічого. Коли приїхав на кінцеву, то щось було, я подумав, що то якийсь мішок. Коли поліція приїхала, зрозумів, що сталось», – каже водій.

Суд взяв під варту Віктора Шебашинова, 60 діб він проведе в СІЗО. Якщо його провину доведуть, то йому загрожує від 3 до 8 років ув’язнення. Зараз йде слідство, з’ясовують усі обставини.

Зі слів заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини Махайла Саса, водій попередньо був тверезий, їхав за маршрутом, у салоні перебували кілька пасажирів.

«Їхні дані встановлюють, будуть проведені допити. Були двоє сторонніх чоловіків, які стояли поблизу, і повідомили на номер 102 про подію, що маршрутка збила двох людей. Тіло жінки потрапило під нижню частину транспортного засобу, одяг зачепився за виступаючі частини маршрутки», – зазначив правоохоронець.

З’ясувалося, що у цій жахливій ДТП загинула монахиня Ольга Дуплєца із Згромадження Сестер Францисканок Родини Марії, яка була настоятелькою дому цього згромадження, служила при Латинській Катедрі, працювала на кухні парафіяльної плебанії. Їй було 47 років.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: