facebook

Дубінський, який подав законопроєкт про мобілізацію нардепів, відмовився взяти повістку (відео)

Народний депутат Олександр Дубінський, який є одним ініціатором законопроєкту про мобілізацію депутатів, відмовився отримувати повістку від працівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Пише - джерело.

Згідно з чинною редакцією Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які є народними депутатами України або депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим (стаття 23). Депутати не можуть бути призвані навіть за їхньою згодою, на відміну від багатьох інших пунктів відстрочки.

Скандально відомий парламентар Олександр Дубинський, якого підозрюють у підробленні документів для виїзду за кордон, подав законопроєкт № 9647, який пропонує виключити зі згаданої статті 23 народних депутатів, дозволивши їх мобілізацію на загальних підставах.

Водночас Дубінський вранці 5 жовтня сам відмовився отримувати повістку від працівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Епізод стався біля будівлі Державного бюро розслідувань. Відео опублікував сам нардеп. https://t.me/dubinskypro/14481

Читайте також:  Рада призначила нового генпрокурора України

Він стверджує, що під будівлею ДБР на нього вже чекали представники військкомату з повісткою на його ім’я.

До ДБР Дубінський прибув на вимогу слідчого в справі за підозрою у службовому підробленні документів для виїзду за кордон. Ще 10 серпня 2023 року суд відпустив нардепа під особисте зобов’язання на два місяці із носінням електронного браслета. , Тож Дубінський прибув до ДБР, щоб отримати клопотання про подовження запобіжного заходу.

Коли військовий повідомив Дубінського, що його запрошують до Подільського районного ТЦК та СП на 6 жовтня для уточнення військово-облікових даних, нардеп відмовився брати повістку.

«А я просто не буду її забирати просто. Так буває. Залиште собі напам’ять. Добре?», – сказав Дубінський.

Відео миттєво підхопили всі пабліки.

«Дубінський, який зареєстрував у Раді законопроєкт про мобілізацію нардепів, злякався брати повістку від військкомату. Без коментарів», – підписав відео інстаграм-паблік onlyinkiev.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: