facebook

Друга атака на Київ: у Білорусі пояснили активність військ РФ на їх території

Росія може завдати допоміжного або відволікаючого удару з боку Білорусі, щоб переманити частину збройних сил з лінії фронту на захист Києва. По суті, може повторитися операція з висадки десанту на Київщині, як це було у лютому-березні поточного року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну.

Пише - джерело.


Про це в ефірі Апостроф TV заявив білоруський військовий аналітик Олександр Алесін.

“Я думаю, що може повторитися ситуація лютого-березня цього року, коли з території Білорусі на вертольотах закидався російський десант у район Києва. Ми пам’ятаємо висадку десанту у Гостомелі. Зрозуміло, що вони висаджувалися з гелікоптерів, що стартують із території Білорусі. Не виключаю, що операцію таку буде повторено, і з аеродромів тактичні десанти закидатимуться в район міста Києва та прилеглих регіонів”, – зазначив Алесін.

За словами експерта, росіяни можуть спробувати відвернути увагу ЗСУ з Донбасу, де окупанти зазнають труднощів із просуванням.

“Я думаю, що може бути це буде або відволікаючий удар, або допоміжний удар. Але дуже може бути, що росіяни, зазнаючи труднощів із просуванням на Донбасі, спробують відвернути частину українських збройних сил на захист Києва. Такий варіант я не виключаю, бо така операція якось уже проводилася. Не виключаю, що вона може бути повторена”, – пояснив Алесін.

Підготовка російських військових у Білорусі свідчить, що такий удар може бути повторений через 1,5-2 тижні.

“Звичайно, такі операції про запас не готуються. Очевидно, якщо це відбудеться, це буде 1,5-2 тижні, поки накопичаться сили десанту, будуть завезені відповідні ресурси: боєкомплекти, запаси палива і так далі. Ця операція може бути проведена саме в цей час. Вони розуміють, що українською розвідкою і іншими каналами може бути встановлено зосередження цих сил, і заздалегідь може бути підготовлена оборона Києва. Ядумаю, що якщо це буде проведено, якщо сам цей маневр не є відволікаючим… Можливо, навмисне дають побачити це зосередження десанту, щоб відволікти українські збройні сили з районів найжорстокіших боїв у район Києва. І такий варіант може бути, від росіян я можу чекати різних варіантів дій”, – зазначив аналітик.

Читайте також:  22-річному трактористу відмовили нирки після півлітри антифризу

У той же час, росія більше не має ілюзій про те, що українська влада здасться перед кількісною перевагою противника.

“Спочатку вони розраховували на бліцкриг, на те, що військово-політичне керівництво України виявить слабкість і поступиться під тиском переважаючих сил противника. Я думаю, що зараз немає такої помилки, що українські збройні сили розсипляться, як картковий будиночок, а військово-політичне керівництво України здасться на милість переможцю. Я думаю, швидше за все, ця операція, навіть якщо це просто демонстрація, носить відволікаючий характер. Враховуючи важливість Києва для України, вони розуміють, що Україна змушена буде в будь-якому випадку залучити додаткові сили для захисту Києва. Це будуть сухопутні сили, можливо, це будуть сили ППО. Тому я думаю, що є ймовірність операції-відволікання у тому чи іншому вигляді. Такий допоміжний хибний удар”, – наголосив Алесін.

Військовий аналітик вважає, що білоруські військові не братимуть участі у можливій операції окупантів на півночі України.

“Лукашенко клятвенно на телебаченні заявив, що такого не буде. Якщо він порушить цю клятву, це серйозно підірве його популярність навіть серед його прихильників і тим більше, лояльних людей, які поки що себе ніяк не виявляють, налаштує проти чинної влади. Я думаю, що білоруські військові брати участь не будуть. Досить того, що будуть надані аеродроми, під’їзні колії, магістралі залізничні та шосейні. Це і так багато, це і так робить Білорусь учасником цієї операції. Великий ризик того, що українські збройні сили можуть завдати удару по об’єктах білоруської військової інфраструктури, а не лише по російських об’єктах на території Білорусі”, – резюмував Алесін.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: