facebook

«Дороги вина та смаку Прикарпаття»: презентували новий туристичний напрям

На Прикарпатті вирішили доєднатися до загальнонаціональної мережі екогастрономічних маршрутів «Дороги вина та смаку України».

Гуцульські страви та культура цього етнорегіону доволі добре знані. Бойківщина та Покуття зі своїми звичаями і кулінарними традиціями Гуцульщині не поступаються, однак менше відомі. Саме ці прогалини мають на меті заповнити в громадській спілці «Дорога смаку Прикарпаття».

Пише - джерело.

За підтримки управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації на Прикарпатті вирішили доєднатися до загальнонаціональної мережі екогастрономічних маршрутів «Дороги вина та смаку України», пише Голос України.

В рамках ініціативи проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» 2 вересня відбулися установчі збори громадської спілки «Дорога смаку Прикарпаття».

Голова правління нового об’єднання Ірина Фіщук, засновниця сімейної ресторації «Світлиця Мулярових», акцентувала на важливості просування туристичних продуктів області, отриманні нового виду доходів, відновленні галузей, які занепадають, підтримці депресивних територій.

«Івано-Франківщина — один із найсприятливіших регіонів для розвитку такого напряму. Область багата на різноманітні історії, технології, які передаються із покоління в покоління. Важливо об’єднати ці традиції у нові туристичні пропозиції, впровадити систему географічних зазначень (походження) у сегменті виробництва локальних харчових продуктів. А головне — удосконалити систему контролю якості та привести вітчизняне законодавство у відповідність до стандартів Євросоюзу», — зазначила національний експерт проєкту ЄС Юлія Прохода.

Начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Олександр Зрайко на брифінгу для журналістів акцентував увагу на важливості інновації для економічного зростання віддалених сільських територій, підвищенні конкурентоспроможності місцевих виробників:

Читайте також:  З Франківська до країн ЄС. Для електрокарів створять кільце заправок

«Дорога смаку Прикарпаття» — шлях до створення мережі гастрономічних маршрутів Івано-Франківщини. Громадська спілка працюватиме із органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на засадах державно-приватного партнерства”.

Розроблення гастромаршрутів активно підтримує місцева влада. Зацікавлені й виробники традиційних локальних продуктів. Приміром, засновниця кластера сільського зеленого туризму «Бойківський колорит» Оксана Клебан сподівається, що через невеликі вкладення матимуть змогу заробляти на автентиці мешканці Долинського, Богородчанського та Рожнятівського районів.

«Гастрономічні маршрути» — інноваційний туристичний продукт із високим потенціалом сприяння розвитку сільських територій. У межах пілотного проекту «Дорога смаку Прикарпаття» надається технічна допомога місцевим виробникам, закладам харчування із просування локальної кухні, об’єктам розміщення та іншим потенційним учасникам гастрономічного маршруту — для формування гастрономічної туристичної пропозиції та її маркетингового позиціонування. Розпочато впровадження єдиного всеукраїнського інтернет-порталу, який міститиме інформацію щодо створених «Доріг вина та смаку України» та їхніх учасників — виробників локальної традиційної продукції.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: