facebook

“Дороги до кожного села будуть вже за три роки”, – команда ”За майбутнє”

Перспектива розвитку громади починається з дороги до неї. – Про це заявили кандидати до Івано-Франківської облради Олександр Шевченко (№1) та Тетяна Пришляк (№4, Надвірнянщина) під час зустрічі з мешканцями сіл Переріслянської ОТГ та с.Лісна Тарновиця, яка приєднається до Надвірнянської громади.

“За останні 5 років ми збудували більше тисячі кілометрів доріг. Всі автотраси державного значення на Прикарпатті будувала фірма ПБС. Діяли за правилом: робота – якість!”, – зазначив Олександр Шевченко.

Пише - джерело.

Політик висловив упевненість у тому, що команда “За майбутнє” спроможна допомогти і Переріслянській ОТГ, яка станом на сьогодні має напрямки, а не дороги. За його словами, інфраструктура дозволяє тут зробити і тротуари, і велодоріжки.

Знає про всі проблеми громади і депутатка Надвірнянської райради та кандидатка до Івано-Франківської облради від партії “За майбутнє” Тетяна Пришляк (№4, Надвірнянщина).

“Від мешканців Переріслянської ОТГ надходили цілі томи паперів щодо необхідності будівництва і ремонту доріг. Однак людей ніхто не чує”, – зазначає Тетяна Пришляк. – “У селах безвихідна ситуація. Візьмемо, до прикладу, Гаврилівку. До неї ведуть багато доріг, але в якому вони стані? Це просто один напрям у бік Надвірної, інший – до Отинії, є ще – на Ланчин і Цуцилів. Дороги нема. Тут все розбито, як в повоєнний час.”

Читайте також:  Триває ремонт дороги до віддаленої Осмолоди

Тетяна Пришляк відвідала і село Середній Майдан Ланчинської ОТГ, і вразила не тільки відсутність дороги, а пустка в них, покинуті хати.

“Населені пункти вимирають, – продовжує політик. – І ще й які? Де є поля, де є місце для життя. Але нема дороги – і все. Перевізники не хочуть їхати, люди змушені ходити до десятка кілометрів пішки. Зрозуміло, що молодь прагне швидше покинути село. То про який розвиток може йти мова?”

“З таких маленьких сіл, як наше, треба починати робити дороги, – кажуть мешканці Середнього Майдану. – Бо інакше люди будуть виїжджати і село за селом буде зникати з географії.”

Генеральний директор ДП “Виробниче об’єднання “Карпати” Дмитро Втерковський розповідає:

“Проблема одна, як для селян так і нашої організації. У нас 40 автобусів довозить людей до місця роботи, і з цих сіл Надвірнящини в тому числі. У наших водіїв, що працюють в цьому районі, перше питання: “Дорога де? Дуже хочу бачити в рідному селі європейський автошлях і сподіваюся, що будівництво, сервіс і гарантія скоро тут будуть”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: