facebook

“Дорогу посипав сіллю, щоб знезаразити” – що зараз відбувається в Нових Санжарах

У селищі Нові Санжари на Полтавщині чотири доби в обсервації перебувають евакуйовані з Уханя люди. Життя в населеному пункті повернулося до звичайного перебігу.

Пише - джерело.

У самих Нових Санжарах не відбувається нічого незвичного. Люди вільно пересуваються містом, ніхто не носить масок. Засоби захисту можна побачити лише на тих, хто заходить на територію медичного центру МВС “Нові Санжари”. Саме там чотири доби перебувають евакуйовані з Китаю українці та іноземні громадяни.

Головні ворота біля багатоповерхового корпусу, де перебувають люди на карантині, ретельно охороняються бійцями Нацгвардії. Вхід на територію – лише за спецпропусками. На другорядних входах ворота відчинені та охорони немає, але територію патрулюють нацгвардійці.

У наметі Червоного Хреста неподалік головних ворот медичного центру пригощають гарячими напоями та печивом.

Читайте також:  Паніки немає: ситуація із захворюваністю коронавірусом і ГРВІ на Прикарпатті”

На під’їздах до санаторію чергує поліція. Правоохоронці перепитують мету візиту, місцевих та журналістів пропускають вільно.

Мешканці навколишніх будинків живуть звичним життям, немає паніки чи агресії. Однак, подекуди люди відносяться з пересторогою до коронавірусу – мовляв, інфекція до кінця не вивчена.
Так, один із жителів провулку, яким під’їжджали до медцентру евакуйовані українці, посипав вулицю кухонною сіллю. Пояснив Gazeta.ua, що це “заходи безпеки”: саме біля його двору розбилося та висипалося скло з автобусу. Скалки він зібрав, а на землю розсипав пачку кухарської солі, щоб “знезаразити”.

Наразі повідомляють, що у людей в обсервації немає ніяких симптомів вірусних захворювань. Мінімальний термін карантину закінчується через 10 днів. Поки що люди ізольовані від зовнішнього світу. Побачити їх можна хіба що в вікно.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: