facebook

Доларів в Україні не вистачає: банки відмовляються продавати валюту

В Україні через повномасштабну війну виникли проблеми з дефіцитом готівкової валюти – її складно доставити в країну у великих обсягах. У результаті банки відмовляють клієнтам, які замовляють відносно великі суми доларів на купівлю в касах. З покупкою безготівкового долара такі проблеми не виникають.

Пише - джерело.

На який курс долара чекають банкіри

Як йдеться у скарзі на профільному форумі Мінфін, клієнт замовив долари (так варто робити, якщо ви плануєте купити відносно велику суму доларів у банку), а вже через кілька днів фінансова установа скасувала угоду. “У середу замовив невелику суму у валюті, у п’ятницю після обіду приходить повідомлення, що операція “скасована”, хоча спеціально їхав до банку за грошима. При цьому переді мною чоловік без проблем зняв. Цензурних слів нема. Доведеться міняти банк” – поскаржився клієнт.

Читайте також:  Міноборони Словаччині пояснило ситуацію із затримкою на кордоні німецької техніки для України

Йдеться про ПриватБанк. У відповідь на скаргу у фінансовій установі порадили спробувати валюту купити ще раз. При цьому в банку зазначили: “заявка на замовлення готівки може бути скасована через тимчасові складнощі в логістиці доларових банкнот з-за кордону. Ми перепрошуємо за надані незручності. У такому разі радимо подати нову заявку”.

Зазначимо, в Україні немає причин для значного зростання курсу долара, при цьому вартість валюти вже перевищила позначку 40 грн/$. Новина про те, що долар може подорожчати до 50 грн/$ – елемент гібридної війни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: