facebook

“Долар скоро може приголомшити українців, неочікуваний стрибок курсу все змінить”: експерти про те, чого чекати в обмінниках

В Україні у квітні може значно зміцнитись гривня. Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин назвав умови зниження курсу долара до 36,93 грн.

Пише - джерело.

Як інформує “biz.today.us”, на початку весни американська валюта стабілізувалася в Україні. Курс долара перестав зростати, знизився і тепер лишається у межах 38-39 грн. Експерти вважають, що є всі умови для ще більшого зміцнення гривні. Серед чинників, які позитивно впливають ситуацію на ринку – ситуація на фронті.

Яким буде курс долара навесні

Ще однією причиною зниження курсу долара є фінансова підтримка партнерів. Аграрії перед посівною продають валюту та купують гривню, що також не дозволить долару злетіти.

“Нижня межа курсу готівкового долара може навіть дійти до горизонту міжбанку в 36,93 грн/долар… Є дуже висока ймовірність збереження руху курсу вниз аж до горизонтів, що діють. Якщо зараз курс знаходиться в горизонті 38,3-38,5 грн/ долар, тобто ймовірність, що він коливатиметься в районі 37 грн”, – зазначив економіст Андрій Шевчишин.

В Україні очікуються приплив грошей до бюджету від експорту товарів та послуг, а також переказ грошей нерезидентів. Аналітик компанії Esperio Олександр Болтян також не бачить причин для різкого стрибка курсу долара.

Читайте також:  Іграшки з Івано-Франківська експортують у 18 країн світу. ФОТО

“За фактом на готівковому ринку зберігається приплив долара вкладників, які отримують на руки валютні депозити. А на міжбанку ситуацію жорстко контролює НБУ. Тенденція поки що буде незмінною. Крім того, люди розуміють, що заробити на девальвації гривні банки не дадуть, тому вважають утримання іноземної валюти недоцільним кроком”, – пояснив фахівець.

Загалом прогнози щодо курсу валюти на квітень позитивні. На ситуацію також позитивно вплине договори з кредиторами та МВФ та кредиторами про зняття необхідності виплат до 2027 року.

Долар може подешевшати до 36,93 грн: названо умови для обвалу курса валюти у квітні

Курс долара в Україні 4 квітня

За даними Мінфіну, станом на 4 квітня курс долара продовжує падати.

Валюта на готівковому ринку подешевшала у продажу на 10 копійок (37,80 грн), а у купівлі – на 20 копійок (37,20 грн). В обмінниках долар став дешевшим на 16 копійок у купівлі та продажу (37,44 та 37,24 відповідно).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: