facebook

“Долар приголомшив українців, цього ніхто не чекав”: експерти пояснили, що відбувається і чи треба йти в обмінники

Банки в Україні 15 лютого встановили готівковий курс долара у продажу на 10 копійок нижче, ніж у попередній день – 39,6 грн/долар. Середній курс купівлі знизився за добу на 5 коп., до 40,05 грн/долар. Наразі доларповодить себе так, наче прагне спростувати побоювання всіх панікерів, які очікували на його сильне подорожчання.

Пише - джерело.

Як інформує “biz.today.ua”, аналітики прогнозують, що до кінця тижня американська валюта коливатиметься в рамках ліміту 39,30 – 40,65 грн/долар.

За словами аналітиків інвестгрупи ICU, динаміка купівлі валюти населенням залишається у звичних межах і нині не впливає на готівковий курс. Частина операцій поступово переходить із готівки в безготівковий сегмент, очевидно для розміщення купленої валюти на депозитах.

Дефіцит на міжбанківському ринку повністю покривається інтервенціями НБУ. Зменшенню інтервенцій минулого тижня сприяла краща збалансованість попиту та пропозиції серед клієнтів банків, які у вівторок продавали більше валюти, ніж купували, а у четвер їх операції майже збалансувалися, зазначають експерти.

Читайте також:  В Івано-Франківську скасували тендер на будівництво моста на Пасічну

Станом на 15 лютого подешевшала валюта і на чорному ринку. Долар в обмінниках у середньому купують по 39,8 грн., а продають по 39,9 грн.

Директор департаменту казначейства Акціонерного товариства “КОМІНБАНК” Герман Марченко на початку тижня зазначав, що з 13 по 19 лютого готівковий курс долара в Україні становитиме 39,5-41 грн.

Аналітик Олексій Козирєв у свою чергу спрогнозував, що в касах банків котирування готівкового долара при купівлі/продажу до кінця поточного робочого тижня коливатимуться в межах 39,30 – 40,65 грн/дол., а в обмінниках курс долара буде в межах від 39,50 до 40,30 грн/дол.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: