facebook

“Долар подорожчає, українці можуть втратити гроші”: експерти вказали на тенденції, які здатні зіпсувати курс валют

Курс долара в Україні до кінця весни істотно не зміниться, але є два фактори, які можуть призвести до зростання іноземної валюти до 40 гривень за долар.

Пише - джерело.

“До кінця весни — поки не очікується ніяких змін. Ситуація на ринку дуже стабільна, і завдяки Західній підтримці резерви Національного банку наростають. Будь-якого тиску на гривню просто немає”, – зазначив експерт Сергій Фурса.

Як інформує “Главред”, разом з тим директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко вважає, що офіційний, готівковий і банківський курси долара будуть зближуватися (в результаті долар буде коштувати близько 36,6 грн).

Негативний сценарій вважається малоймовірним, але він також існує. Долар може знову подорожчати і досягти позначки від 40 грн/$. Це можливо за двох умов: якщо Росія зірве зернову угоду і Україна упустить можливість заробляти на експорті зерна або якщо військова ситуація погіршуватиметься.

Читайте також:  “Виник дефіцит, курс валют під питанням, долар приголомшить українців”: експерти сказали, чого чекати в обмінниках вже скоро

Згідно з позитивним сценарієм, який експерти вважають найбільш імовірним, вартість долара на валютному ринку знизиться приблизно на 1 грн і складе близько 36,6 грн/$.

Курс долара в Україні

Раніше експерти фінансового ринку повідомляли, що курс долара в Україні може рекордно підскочити. А причиною називають ймовірну активізацію бойових дій та нові удари російських окупантів по Україні.

Про це заявив аналітик компанії Esperio Олександр Болтян. Експерт не виключив, що різке підвищення долара стосовно гривні може мати спекулятивний характер.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: