facebook

“Долар може зробити стрибок перед Великоднем, курс валют приголомшить усіх”: експерти про те, чи під загрозою заощадження українців

Курс долара в Україні практично зрівнявся з офіційним курсом НБУ. Експерти зазначають, що американська валюта може прискорити своє падіння вже з 6 квітня. Очікується, що гривня зміцнюватиметься до кінця Великоднього тижня, і долар опуститься до позначки 37,3 грн.

Пише - джерело.

Як інформує “biz.today.ua’”, банкір Герман Марченко пов’язує тенденцію падіння долара саме з Великоднем. За його словами, українці почали обмінювати частину заощаджень, щоб підготуватися до свята. Саме тому, починаючи з цього тижня, валютна пропозиція на ринку почне зростати, що позначиться на курсі валют.

Пожвавлення валютного ринку буде короткочасним, зазначає експерт. Після свята курс повернеться до вже звичного для українців коридору у межах 38,3 грн/дол.

Читайте також:  Нові інвестиції: на Прикарпатті збудують виробничий комплекс

Старший економіст Центру економічної стратегії Юрій Гайдай назвав інші причини зміцнення гривні у квітні.

Крім Великодня, це зростання пропозиції валюти з урахуванням сезонного чинника: аграрії продають долари в рамках підготовки до посівної.

Також однією із причин є відсутність емісії з кінця минулого року. Крім того, підприємці зараз продають валюту для поповнення оборотного капіталу на тлі очікувань зростання ділової активності, а НБУ посилив контроль банків у сфері фінансового моніторингу.

Якщо перед підвищенням офіційного курсу в липні розрив між ним та готівковим курсом сягав уже 28%, а на піку готівкового курсу у вересні – 16%, то зараз ця різниця вже менша за 2%. Нагадаємо, курс НБУ залишається 36,93 грн/долар.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: