facebook

“Долар майже перетнув червону межу, курс валют приголомшив українців”: експерти сказали, чи треба встигнути в обмінники до кінця тижня

Долар в Україні у травні продовжує дешевшати. Вже третій день курс американської валюти знижується з кожним днем на кілька копійок.

Пише - джерело.

Як інформує “biz.today.ua”, станом на 3 травня долар у банках України можна продати в середньому по 37,45 грн, а купити за 37,90 грн. Це на 5 та 10 копійок дешевше, ніж у попередній день.

В обмінниках на сьогоднішній день купують долар у середньому по 37,27 грн/долар, що на 24 копійки дешевше, ніж учора, а у продажу валюта зросла на 7 копійок – до 37,87 грн/долар.

Якщо порівнювати по банкам, то найвигідніший курс купівлі та продажу долара на сьогоднішній день у ПриватБанку та Райффайзен Банку. Курс купівлі складає 37,15 грн/долар та 37,20 грн/долар відповідно. Продають долар банки за курсом 37,65 та 37,70 грн/долар.

Читайте також:  Долар із шаленою швидкістю летить на дно: НБУ ще більше опустив курс валюти

Банкір Ганна Золотько підтвердила, що за перші кілька днів травня гривня ще більше зміцнилася. Ця тенденція розпочалася ще у квітні на фоні послаблення деяких валютних обмежень, зокрема розширення ліміту продажу готівкової валюти через каси банків.

Великі системні банки почали знижувати вартість готівкового долара, щоб запропонувати українцям конкурентні умови придбання валюти, чим спровокували зниження курсу до 37,65 – 37,7 гривні за долар.

Завдяки посиленню конкуренції між банками та небанківськими установами, загальний тренд зі зміцнення готівкового курсу зберігатиметься до кінця поточного тижня, і швидше за все й надалі. На думку Золотько, курс коливатиметься в межах 37,4 – 38,1 грн за долар.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: