facebook

Долар дешевшає, але є нюанс: що буде з курсом в Україні найближчим часом

Долар дешевшає, але є нюанс: що буде з курсом в Україні найближчим часом

Пише - джерело.

Наразі панічних настроїв на валютному ринку нема

Ситуація на валютному ринку Україна в лютому почала змінюватися. У деяких банках країни долар поступово опускається нижче від позначки 40 гривень. Проте найімовірніше, це короткочасне явище.

Через дефіцит готівкової національної валюти гривня продовжує зміцнюватися. Найближчим часом долар не зможе опуститися нижче від позначки в 39,50-39,70 грн. Таку думку висловив дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний.

“Поки курс стабілізується близько рівня 40,00 грн/дол., періодами він намагається пробити цю психологічну позначку. Можливо, встигнемо “доторкнутися” до рівнів 39,50-39,70 грн/дол., але швидше за все повернемося до 40,00-40,50 грн/дол.”, — вважає експерт.

Читайте також:  На Прикарпатті горів газопровід

За його словами, наразі панічних настроїв на валютному ринку нема, проте негативні новини можуть вплинути на послаблення національної валюти. Ще одним чинником, який може вплинути на формування курсу валют, експерт вважає серйозний попит на купівлю доларів під тримісячний депозит.

“При закінченні строку такого депозиту населення продає готівковий долар і “заходить” на новий строк тримісячного депозиту, і поки це стримує сильний попит на готівковий долар в Україні”, — підсумував Курінний.

Зазначимо, що за даними “Мінфіну”, середній курс долара в українських банках становить 39,50 грн (купівля) та 40 (продаж). На чорному ринку “зелений” купують по 39,75 грн, а продають по 39,85 грн. Водночас офіційний курс Національного банку України — 36,56.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: