facebook

Дітей рятують в реанімації: в Києві та області спалах гострої кишкової інфекції

В Держпродспоживслужбі розповіли подробиці масштабного отруєння.

Пише - джерело.

У Київській області та у столиці зафіксовано масштабний спалах гострої кишкової інфекції. Отруїлися діти з дитячих садочків Києва та області.

За словами Олега Рубана, начальника головного управління Держпродспоживслужби Києва, у Фастові отруїлося 18 дітей – вони зараз у реанімації. Це діти віком від 2 до 6 років, з шести приватних дитячих садочків області.

“Також виявлено спалах гострої кишкової інфекції у приватних дитсадках Дарницького району столиці, зареєстроване захворювання у 4 дітей. Встановлено, що постачальник та організатор харчування дітей – кейтерінгова компанія. Вона постачає харчування у 38 дошкільних закладів столиці та області. 25 закладів (садочки та школи) у Києві ми вже знайшли, але хочу попередити ті приватні навчальні заклади, які отримували харчування від цієї компанії, вони мають терміново від нього відмовитися і шукати іншого постачальника”, – розповів сайту ТСН.ua Олег Рубан, начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва.

Читайте також:  На Тернопільщині у будинку знайшли мертву породіллю з немовлям

Він додає, що компанія постачала харчування для 700 дітей.

“Але там немає ні умов для приготування їжі, ані відповідної документації”, – додає Олег Рубан.

Він зазначає, що триває епідрозслідування та проводиться комплекс протиепідемічних заходів спільно із фахівцями Київської області.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: