facebook

Дітей обшукують, батьків не пропускають: у Маріуполі росіяни перетворили школи на ГУЛАГи

Дітям заборонено розмовляти на тему війни та ділитися спогадами про пережите.

Пише - джерело.


У Маріуполі окупанти перетворили місцеві школи на філіали ГУЛАГу: дітей обшукують, а батьків не пропускають.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Школи Маріуполя в окупації перетворено на філіали ГУЛАГу. Дітям заборонено розмовляти на тему війни. Заборонено ділитися спогадами про пережите. На стінах скрізь розвішано нові правила, вимоги та заборони. Вхід в школи батькам заборонено”, – розповів він.

За словами Андрющенка, діти входять через обшук з металодетектором.

“Здебільшого на контролі бойовики “ДНР”. Обшукують всіх і скрізь незалежно від статі та віку. Непоодинокі випадки, коли в дітей віком до 15 років забирають металеві рублі, посилаючись на те, що метал не можна. Без повернення”, – зазначив радник мера.

Читайте також:  російські спецслужби готують чергову спецоперацію з дискредитації воєнно-політичного керівництва України, – ГУР МО

Він додав, що кожен урок починається та закінчується короткою доповіддю вчителя про те, “як стало гарно з Росією”.

Нагадаємо, раніше Андрющенко розповів, що навчальний процес в окупованому Маріуполі фактично не розпочався, оскільки серед 16 анонсованих шкіл, які мали б відкритися, щонайменше 5 шкіл не готові, оскільки досі не мають навіть дахів, а ті школи, які вони вважають за готові, не мають вікон, в них немає умов для навчання.

Водночас декілька шкіл в окупованому Маріуполі, де все ж таки відбулися лінійки для першокласників охоронялися російськими військовими.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: