facebook

Деяких чоловіків мобілізують примусово: кого можуть повернути на військовий облік

Категорії чоловіків, яких можуть повернути на військовий облік примусово

Пише - джерело.

З 24 лютого в Україні триває мобілізація та загальний воєнний стан.

Всі чоловіки з 18 до 60 років вважаються військовозобов’язаними громадянами та можуть бути призвані для служби в армії. В законодавстві постійно відбуваються деякі зміни стосовно порядку мобілізації та її умов. Саме тому деяких чоловіків можуть повернути на військовий облік та примусово призвати до служби в армії. Про це пише видання “NV”.

Військовий стан буде тривати принаймні до 15 листопада цього року, так як його вкотре продовжили. Тому чоловіки можуть бути призвані до служби, у разі придатності за станом здоров’я.

У минулому місяці були внесені зміни у перелік хвороб, які вважались недопустимими для служби в армії. Також Президентом було видано указ про перевірку результатів усіх ВЛК, які були утверджені ще з 2022 року. Саме через рішення ВЛК про непридатність до служби, у більшості випадків чоловіків знімають з обліку. Але, вже скоро деякі громадяни, які були зняті з військового обліку можуть бути повернені.

Читайте також:  2023-й буде роком важких боїв, про перемогу України говорити рано – Тука

Зняття з військового обліку та виключення з нього, це різні речі. Перше означає певну відстрочку у зв’язку з обставинами, а друге – непридатність до служби через деякі обставини, встановлені законом.

Зняті з військового обліку відразу після зникнення обставин, повинні відразу з’явитися до ТЦК для уточнення даних. Це громадяни, які припинили відбувати альтернативну службу, виконали обов’язки служби у військовому резерві під час першого та другого контракту, взяті згідно з рішенням призивної комісії на облік військовозобов’язаних.

Тих громадян, яких виключили з військового обліку також можуть повернути. Та через рішення ВЛК вони можуть бути знову мобілізовані.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: