facebook

Деякі заклади охорони здоров’я Прикарпаття не закупили лікарських засобів за Програмою медичних гарантій

На Прикарпатті у низці закладів охорони здоров’я не закупили лікарських засобів на суму, передбачену Програмою медичних гарантій.

Про це повідомила голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

Пише - джерело.

У нас виникають питання до закладів охорони здоров’я в яких відповідно до фінансової звітності ми бачимо, що вони майже не використовують кошти від програми на закупівлю лікарських закладів.  Для мене важливо розуміти, що якщо ви сплачуєте за лікування пацієнтів, то це лікування має проводитись насамперед лікарями, яким оплачують заробітну плату. А по друге – мають закуповуватися відповідні лікарські засоби.

Йдеться про заклади охорони здоров’я у Болехові, Перегінську та Брошнів-Осаді.

До прикладу Болехівська центральна лікарня закупила лікарських засобів на 113 тисяч за цілий рік. Це навіть не 1% витрачених коштів з програми медичних гарантій для того, щоб забезпечити пацієнтів необхідним лікуванням, – розповіла голова НСЗУ.

Наталія Гусак відзначила Центральну міську клінічну лікарню на 2023 рік використала 54 мільйони гривень з коштів, які надійшли від програми медичних гарантій, це складає 17%.

Відчуваєте? Менше 1% і 17%. Тому для нас стає питання, чи можемо ми гарантувати в Болехівській лікарні, що там людина отримає безоплатну послугу, якщо навіть лікарські засоби не закуповуються, – додала Наталія Гусак.

The post Деякі заклади охорони здоров’я Прикарпаття не закупили лікарських засобів за Програмою медичних гарантій appeared first on Місто.

Читайте також:  У гірські річки Прикарпаття випустили понад 82 тисячі мальків струмкової форелі

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: