facebook

Дешевше за Буковель. П’ять відмінних карпатських курортів, які потрібно відвідати влітку. ФОТО

Карантинні обмеження призвели до того, що відпочити за кордоном тепер мало у кого вийде. З доступних і популярних напрямків — тих, куди можна без проблем виїхати і повернутися, не проходячи обсервацію — залишилася, мабуть, лише Туреччина.

Але це не привід засмучуватися. Зрештою, Україна — велика країна з красивою природою і хорошим рекреаційним ресурсом. У нас є два моря і мальовничий гірський хребет на заході – тому знайти місцину для відпочинку влітку не складе труднощів, пише Правда.іф з посиланням на НВ.

Пише - джерело.

Карпати — хороша альтернатива морському відпочинку

Якщо багатолюдні пляжі і «пахлавааа медооова, варена кукурудза» не викликають у вас ніякого захвату, вибирайте Карпати. Це ідеальне місце для відпочинку влітку — що може бути красивіше за покриті зеленню гірські схили, сріблясті водоспади і дзеркальні озера? Загалом, відвідати карпатські курорти влітку точно варто — місцева краса та чисте повітря не залишать вас байдужими.

Крім традиційної для європейських гір краси пейзажу, Карпати мають свою родзинку. А точніше, одразу кілька — причому, різноманітних. Тут відмінно проведуть відпустку шанувальник активного туризму, фанат винних і гастрономічних дегустацій, а також любитель класичного санаторного відпочинку. Правда, потрібно знати, куди саме їхати в кожному з цих випадків.

Верховина — краще рішення для фанатів спорту

Селище Верховина знаходиться в Івано-Франківській області та найпростіше до нього дістатися з найближчої залізничної станції Ворохти.

Верховина знаходиться на річці Чорний Черемош, що багато в чому зумовило специфіку цього курорту. Його основною родзинкою є школа рафтингу — отримавши там кілька уроків, ви зможете спускатися на каяках і байдарках по швидкій гірській річці.

З інших розваг тут традиційна риболовля — в околицях безліч форелевих господарств, отже обов’язково спробуйте зловити червону рибку.

Спойлер: у вас неодмінно вийде, навіть якщо ви до цього не тримали вудку в руках. Тут риба сама проситься на гачок.

Оселитися можна, наприклад, в лоджі Плай — великому красивому будинку зі зрубу, кожен номер якого обладнаний міні-кухнею і ванною.

Читайте також:  Гуцули просять Зеленського зберегти Верховинський район

Дешевше за Буковель. П’ять відмінних карпатських курортів, які потрібно відвідати влітку. ФОТО

Шаян і Поляна — мінеральні курорти

Мінеральні води цих двох українських курортів називають непоганою альтернативою знаменитій Боржомі. І за складом вони дуже близькі за рахунок однакового змісту гідрокарбонатів.

Бювети з мінеральною водою знаходяться в загальному доступі, але якщо захочете додаткових послуг на кшталт грязелікування і обгортувань — вибирайте проживання в місцевих санаторіях. Там же можна проконсультуватися у лікаря з приводу прийому води: дозування, температури та необхідності її пити взагалі. Мінеральні води показані далеко не всім, тому перед початком курсу краще порадитися з лікарем.

У Поляні можна зупинитися в готелі Фантазія. Вона знаходиться в мальовничому місці, а вікна номерів виходять прямо на гори.

Сучасні номери всього за 1450 грн зі сніданком можна забронювати за 1450 грн.

У Шаяні найкраще місце по співвідношенню ціна-якість LETIZIA Сountry Club. На території комплексу є фітнес-клуб, басейн і ресторан.

Зараз можна забронювати номери всього за 1226 грн.

Пилипець та Ясіня — влітку це рай для інтроверта

Обидва ці селища знаходяться в Закарпатській області. Взимку туди їдуть гірськолижники, а ось влітку Пилипець та Ясіня стають найкращим місцем для відпочинку тим, хто хоче втекти від міської суєти і побути наодинці зі своїми думками.

Тут не так вже й багато пам’яток. У Пилипці варто відвідати дерев’яну Церква Різдва Пресвятої Богородиці і водоспад Шипіт неподалік від селища. В Ясінях — Струківську церкву та водоспад Труфанець, а також спробувати в місцевих ресторанчиках знаменитий бограч і печеню з косулі.

Бажаючим відвідати Пилипець і відпочити з комфортом місцеві порекомендують Гранд Готель Пилипець. Тут відпочиваючим пропоную гідромасажну ванну, парову баню і відкритий басейн.

Номера зі сніданком коштує від 1700 грн.

В Ясінях і околицях в числі кращих варинат розміщення називають готель Пік. Тут є басейн, настільний теніс, ресторан і сауна.

Номер з видом на гори обійдеться від 1200 грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: