facebook

Депутати обласної ради звернулися до Верховної ради щодо перейменування Івано-Франківського району на Галицький

Депутати обласної ради висловилися за те, аби з першого листопада замість Івано-Франківського району на Прикарпатті був Галицький.

Про це йшлося 31 липня на тридцять шостій сесії обласної ради сьомого демократичного скликання, інформує “Галка”.

Пише - джерело.

Під час сесії депутати обговорили новий перерозподіл на райони. Нагадаємо, в Івано-Франківській області буде шість районів – Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський та Верховинський.

На розгляд депутатів винесли питання про звернення щодо перейменування Івано-Франківського району на Галицький. Депутат обласної ради Михайло Торб’як пропонував не лише перейменувати район, а й перенести його центр у Галич. Однак ця пропозиція підтримки не знайшла. Натомість обранці погодилися з тезою, що Галицький район має право на існування, як згадка про колись потужне Галицько-Волинське князівство.

Читайте також:  Другий президентський термін Зеленського: Єрмак назвав головну умову

“МИ БУДЕМО ВИНОСИТИ ЦЕ ПИТАННЯ ЗНОВУ І ЗНОВУ. СПОЧАТКУ ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОН, А ПОТІМ ВЖЕ І ГАЛИЦЬКА ОБЛАСТЬ”, – ЗАЗНАЧИЛИ ПІД ЧАС ОБГОВОРЕННЯ, ПИШЕ “ГАЛКА”.

“ГАЛИЧ – ЦЕ ІСТОРИЧНИЙ ТА ДУХОВНИЙ ЦЕНТР, ТОМУ ЗАБУТИ ПРО НЬОГО НЕСПРАВЕДЛИВО”,- ДОДАВ ДЕПУТАТ АНДРІЙ ІВАСЬКІВ.

Василь Гладій зазначив, що варто, аби центр району за собою зберіг Івано-Франківськ. Голова обласної ради Олександ Сич погодився з цією пропозицією.

Дане звернення підтримали 45 депутатів. Його скерували до голови Верховної ради та прем’єр-міністра України.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: