facebook

Денис Шмигаль: Середня зарплата в Україні склала рекордні 14,3 тисячі гривень

Сьогодні, 29 липня у Києві відбулось спільне засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України з Національною радою реформ.

Пише - джерело.

Під час свого виступу Денис Шмигаль наголосив, що перспективним інструментом економічного розвитку та залучення інвестицій є державно-приватне партнерство. І держава прагне розширити цей механізм на регіони, щоб він перетворився на державно-приватно-регіональне партнерство.

“Ми вже маємо приклади вдалої співпраці держави та бізнесу: реалізовуються концесійні проекти у портах Херсон та Ольвія. Очікуємо на подібні проекти у сфері дорожньої, соціальної інфраструктури. Вважаю, що цей механізм має активно використовуватися в межах окремих громад: у будівництві доріг, лікарень, об’єктів в енергетиці та інших галузях“, — зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також:  Тарифи на світло в Україні зростатимуть на 20-25% на рік: у Нацбанку дали прогноз

Також, Денис Шмигаль розповів, що українська економіка відновлюється після коронакризи. А протягом наступних років, держава має зробити все, щоб здійснити економічний ривок. Прем’єр-міністр також зазначив, що інвестори зацікавлені бути ефективними, створювати робочі місця, і через це виникає конкуренція за робочу силу.

“Більше інвесторів — краща зарплата, кращі умови для працівників і мешканців громад. Держстат оновив статистику щодо середньої зарплати в країні. Вона склала 14 тисяч 313 грн, понад 500 доларів. Це рекордний рівень за весь час, але точно не та межа, яку ми прагнемо досягти. Ми хочемо, щоб зарплата росла далі й досягла європейського рівня. Заради цього ми всі наполегливо працюємо“, — підкреслив Прем’єр-міністр.

Джерело інформації: Кабінет Міністрів України

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: