facebook

Дефолту в Україні не буде: кредитори вирішили піти назустріч Києву

Міжнародні кредитори вирішили піти назустріч Україні та допомогти їй уникнути дефолту.

Пише - джерело.


Про це повідомляє Reuters.

Україна звернулася до власників європейських облігацій із планом реструктуризації – у відповідь кредитори погодилися продовжити термін погашення боргів до кінця 2023 року. При цьому у заяві групи кредиторів зазначається, що продовження терміну може відбутися і до 2024 року.

Тим часом народний депутат України Ярослав Железняк повідомив, що відстрочення платежів з єврооблігації триватиме до серпня 2024 року. Загальна сума облігацій – 17 млрд доларів, відсотковий дохід продовжує нараховуватись, але буде сплачено пізніше.

“Фактично Уряд капіталізує відсотки. У будь-який час Уряд може зупинити відстрочку та сплатити відсотки, як тільки наша фінансова ситуація покращиться”, – написав Железняк у Telegram.

Читайте також:  Тіньова бізнес-імперія: як Порошенко сприяв Медведчуку в привласненні трубопроводу (відео)

Як зазначив нардеп, де-факто йдеться про “необхідний перепочинок для України”.

“За останніми даними Мінфіну, станом на 1 липня Україна вже направила 62,1 млрд гривень на обслуговування держборгу, це третя за величиною стаття видатків держави за останні півроку. Завдяки цій процедурі ми зможемо заощадити близько 5 млрд доларів на інші потреби держави в період дії відстрочення платежів”, – повідомив Желєзняк.

Раніше ми повідомляли, що в Україні курс долара може зрости, якщо Національний банк України його відпустить, а в країну зайдуть гроші міжнародних організацій. За деяких сценаріїв “зелений” може підійти до позначки 40 грн/$.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: