facebook

Даватимуть готівку: Кабмін схвалив скасування безкоштовного проїзду в транспорті

Кабінет міністрів у ході сьогоднішнього засідання схвалив зміни до деяких законів щодо пільг з оплати проїзду і деяких інших пільг.

Пише - джерело.

Документ буде подано до Верховної Ради, пише УНІАН.

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про пільги з оплати проїзду та деяких інших пільг» передбачає, що такі пільги надаються на підставі відповідних рішень органів місцевого самоврядування та виплачуються у формі грошової компенсації в порядку та розмірах, визначених такими органами.

«Це сприятиме адресності надання пільг, виходячи з можливостей місцевих бюджетів», – сказано в пояснювальній записці.

Проект стосується пільг на оплату проїзду в транспорті. При цьому безплатний проїзд за пред’явленням відповідного посвідчення скасовується.

Читайте також:  До кінця року в Україні двічі підвищать пенсії: Кому і на скільки

У документі йдеться, що зараз законами України встановлено пільги з оплати проїзду та інші пільги окремим категоріям громадян (ветерани війни, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ та інші особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; жертви нацистських переслідувань; особи з інвалідністю; батьки військовослужбовців, які загинули або померли або пропали безвісти під час проходження військової служби; реабілітовані особи, діти з багатодітних сімей).

«Метою прийняття акта є врегулювання питання надання пільг з оплати проїзду та інших пільг окремим категоріям громадян у грошовій формі шляхом делегування органам місцевого самоврядування повноважень щодо визначення порядку надання та розмірів грошової компенсації», – йдеться в документі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: