facebook

Чи повернуться школярі за парти із 1 вересня

Шкарлет наголосив, що дитсадки, спеціальні установи і 1-4 класи в обов’язково повинні вчитися очно

Пише - джерело.

Від 1 вересня 2021 року, найімовірніше, навчання розпочнеться у традиційній очній формі. А от у жовтні існує імовірність переходу на «дистанційку», але залежить від дисципліни українців.

Про це міністр освіти України Сергій Шкарлет розповів в інтерв’ю для «РБК-Україна».

За його словами, МОН має базову позицію про те, що дитячі садки, спеціальні установи і 1-4 клас в обов’язковому порядку повинні вчитися очно. Шкарлет пояснив це тим, що перші навички потрібно навчитися з перших стартових елементів.

МОН має базову позицію про те, що дитячі садки, спеціальні установи і 1-4 клас в обов’язковому порядку повинні вчитися очно.

Читайте також:  У Харкові знову сталася смертельна ДТП з Infiniti на тому ж місці: загинула жінка

«Від вересня навряд чи ми підемо на «дистанційку», тому що я сподіваюся, що погода нам дасть ще теплої пори року», – сказав він.

Очільник МОН зауважив, що наприкінці жовтня є загальні респіраторні захворювання, пов’язані з переохолодженням. Тоді, за його словами, можливо будуть на тлі загального ослаблення імунітету і респіраторних захворювань хвилі епідемії. Відповідно у цей період окремі заклади можуть переводити на «дистанційку».

«Але знову ж таки, на «дистанційку» підуть не всі, підуть за забарвленням територій. «Червоні» зони, безумовно, там доведеться працювати в межах дистанційної освіти», – додав Сергій Шкарлет.

Крім того, він нагадав про платформу «Всеукраїнська школа онлайн». За його словами, паралельно розроблено багато власних платформ, інновацій, які дозволяють за потреби суттєво покращити викладачам дистанційний процес навчання.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: