facebook

Чому закохані люди іноді схожі один на одного. Пояснюють вчені

Психологи зі Стенфордського університету у Великій Британії з’ясували, чому закохані люди часто схожі один на одного. За словами науковців, причина полягає не у способі життя.

Пише - джерело.

У своєму дослідженні, опублікованому в журналі Scientific Reports, науковці проаналізували сотні фотографій закоханих пар. Вони зіставили фотографії одружених пар, які були зроблені на початку стосунків (максимум до двох років разом) та через кілька десятків років у шлюбі. Фотографії були взяті з відкритих джерел. У фінальну вибірку потрапили портрети 517 пар. Щоб визначити схожість осіб на знімках, вчені запросили 153 добровольців.

У попередніх дослідженнях інші вчені зазначали, що обличчя людей, які живуть разом, дійсно можуть змінюватися з часом. Науковці стверджували, що на це впливають такі фактори, як дієта, спосіб життя, час, проведений на свіжому повітрі та навіть спільні хвилини сміху, що могли відбитися на міміці й в зморшках.

Читайте також:  Дослідження останків найдавнішого жителя Америки здивувало вчених

У новому дослідженні вчені стверджують, що схожа зовнішність не залежить від зовнішніх факторів: закохані не стають схожими з часом, вони схожі вже на початку стосунків. Науковці припустили, що людей тягне до тих, з ким у них є щось спільне не лише у поглядах на життя або інтересах, але і в зовнішності.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: