facebook

Чому ситний сніданок допоможе схуднути

Калорійний сніданок та рання вечеря допоможуть спалити більше калорій.

Пише - джерело.

Крім того, таке харчування допомагає регулювати рівень цукру у крові, повідомили в “Новое время”.

“Ситному сніданку слід віддавати перевагу перед великим обідом. Ця рекомендація може бути застосована до здорових людей для запобігання метаболічних захворювань, таких як діабет, а також до пацієнтів з надлишковою вагою та ожирінням для зниження маси тіла”, — розповіла провідний автор дослідження Джуліана Ріхтер з Центру мозку, поведінки та обміну речовин Любекського університету в Німеччині.

Точна причина такого явища невідома, проте схоже, що травлення і обмін речовин пов’язані з внутрішніми годинниками організму.

Також, якщо не поїсти добре з самого ранку, людина проходить голодна увесь день, що неодмінно призведе до вечірнього переїдання. Ріхтер також зазначила, що більше калорій спалюється вранці, тому має сенс їсти більше в той період, коли спалювання калорій досягло свого піку.

Читайте також:  Учені показали, як коронавірус виглядає під мікроскопом

У той же час, не всі вчені вважають, що обов’язковим є ситний сніданок.

“Результати триденного дослідження не вказують на те, що може статися фізіологічно в довгостроковій перспективі, через роки або десятиліття. Деяким людям подобаються великі сніданки, іншим — ні. Схоже, що це не є вирішальним фактором ризику”, — сказала Саманта Хеллер, дієтолог з NYU Langone Health в Нью-Йорку.

Проте думки щодо ранньої вечері збігаються у більшості.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: