facebook

Чого очікувати українцям… Тривожний прогноз курсу валют на 2023 рік.

Тривожний прогноз курсу долара на 2023 рік

Пише - джерело.

У першій половині поточного року курс долара коливатиметься незначно. Однак ближче до закінчення 2023 року він може зрости доволі суттєво – до 43 гривень.

Такий прогноз озвучив експерт компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

На думку аналітика, різниця між курсом долара на початку нинішнього року і в його кінці може бути суттєвою. Такого обвального падіння ВВП і таких темпів інфляції, як у 2022 році, цьогоріч уже не буде, каже експерт. Економіка України вже певною мірою досягла дна і починає приходити до тями від шоку. Величезної інфляції також не має бути, оскільки її стримуватиме низька купівельна спроможність більшості населення.

За словами Томаша Фіали, Dragon Capital виходила у своїх прогнозах, що гаряча фаза війни завершиться в Україні до кінця першої половини року. Далі, якщо навіть війна не закінчиться, то ситуація увійде до спокійнішого русла.

Читайте також:  В Коломиї відкрили памʼятну дошку прикордоннику Назару Христану

“Ми очікуємо, що гаряча фаза війни, яку ми спостерігаємо, триватиме до третього кварталу”, – пояснив Фіала.

При цьому експерт вважає, що середній курс долара у 2023 році становитиме 39 гривень, проте до закінчення року долар підскочить до 43 гривень.

“Це девальвація трохи менша, ніж на 20% – середній курс минулого року був 32 грн/$”, – нагадав експерт.

При цьому рівень міжнародної допомоги цього року буде вищим, ніж у 2022, прогнозує Фіала. У Dragon Capital вважають, що він буде на 10 млрд доларів більше, ніж минулого року, і становитиме близько 42 млрд доларів. Цих грошей має вистачити, щоби покрити гуманітарні потреби бюджету, і щоб іще залишилося на фінансування обороної галузі, переконаний експерт.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: