facebook

Через коронавірус у храмах Франції змінили обряд причастя

У Франції архієпископ Паризький Мішель Опет наказав священнослужителям вжити низку заходів, які дозволять зменшити ризик зараження коронавірусом віруючих у католицьких храмах Парижа. Про це повідомляє Le Figaro.

Пише - джерело.

“Архієпископ Паризький Мішель Опет направив термінове послання священикам і дияконам столиці. Він попросив їх вжити кілька заходів сьогодні, щоб запобігти поширенню коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про запровадження певних змін до традиційного обряду причастя. А саме, відтепер священники не повинні самостійно своїми руками класти в рот парафіянам хлібну облатку-гостію, що символізує Христове літо.

Натоміть люди повинні брати гостію з рук священника та самостійно причащатися нею. Крім цього, парафіяни тимчасово не будуть брати причастя з посудини з вином, що символізує Кров Господа. Замість цього служка буде вмочати облатку в вино, після чого причастя буде подаватися віруючим.

Читайте також:  В ПОЛЬЩІ УКРАЇНКА НАРОДИЛА ЧЕТВЕРНЮ: ЇЇ ЧОЛОВІКА ПОГРОЖУЮТЬ ДЕПОРТУВАТИ

За словами архієпископа, під час церковної служби не рекомендовано обмінюватися рукостисканнями в знак умиротворення, як це прийнято у католиків. Крім того, віруючим тимчасово не дозволяється хреститися при вході до храму пальцями, змоченими у святій воді, адже архієпископ наказав осушити всі кроптельниці.

Нагадаємо, у п’ятницю ввечері, 28 лютого, перший випадок зараження новою коронавірусною інфекцією COVID-19 зареєстрували у Монако. В результаті цього жителя Монако перевезли до лікарні французької Ніцци.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: