facebook

Через коронавірус на Прикарпатті зачинили дитячі садки в п’яти районах

19 червня в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбулося засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На позачерговому засіданні під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки йшлося про епідемічну ситуацію на території області, пов’язану із гострою респіраторною хворобою COVID-19, інформує пресслужба ОДА.

Пише - джерело.

За її словами, в області значно погіршилась епідемічна ситуація й значно збільшилася кількість підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19. 16 червня лабораторно підтверджено 40 нових позитивних випадків, 17 червня — 43, 18 червня — 47 на 100 тис. осіб. У медичні заклади стало поступати набагато більше хворих на коронавірусну хворобу. Інтенсивно проводяться ПЛР-дослідження, розповіла Марія Савка.

Також посадовиця наголосила, що найкритичніша ситуація захворюваності на коронавірусну хворобу спостерігається у Верховинському, Городенківському та Долинському районах. Фіксується й зріст загальної кількості нових випадків захворюваності у Косівському та Надвірнянському районах. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повинна часткового припинити карантинні послаблення.

Комісія з 22 червня заборонила відвідування закладів дошкільної освіти у Верховинському, Долинському, Городенківському, Косівському та Надвірнянському районах.


Були прийняті рішення щодо посилення контролю Національною поліцією, Держпродспоживслужбою за виконанням карантинних та протиепідемічних вимог органами місцевого самоврядування та керівниками суб’єктів господарювання.

Читайте також:  “Спитав чи є телефон з ліхтариком, щоб глянути горло”, – прикарпатка обурена роботою медиків у районній лікарні

Наголошувалося й на важливості виконання населенням протиепідемічних заходів і санітарних норм, визначених постановами Кабінету міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України.

Усього в лікувальних закладах Івано-Франківській області, які входять до першої лінії та передбачені для лікування хворих з гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом, розгорнуто 1246 ліжок для таких пацієнтів. Станом на 19 червня зайняті 236, що становить 18,9%:

КНП «Центральна міська клінічна лікарня»: розгорнуто 200, зайнято 32;
КНП «Надвірнянська ЦРЛ»: розгорнуто 106, зайнято 22;
Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня: розгорнуто 100, зайнято 66;
КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр: розгорнуто 90, зайнято 18;
КНП «Міська клінічна лікарня №1»: розгорнуто 120, зайнято 14;
КНП «Галицька лікарня» ГРР: розгорнуто 75, зайнято 8;
КНП «Косівська ЦРЛ»: розгорнуто 92, зайнято 29;
КНП «Долинська ЦРЛ»: розгорнуто 80, зайнято 18;
КНП «Калуська ЦРЛ»: розгорнуто 55, зайнято 3;
КНП «Городенківська ЦРЛ»: розгорнуто 80, зайнято 7;
КНП «Рожнятівська ЦРЛ»: розгорнуто 52, зайнято 4;
КНП «Коломийська ЦРЛ»: розгорнуто 120, зайнято 14;
Івано-Франківський обласний перинатальний центр: розгорнуто 76, зайнято 1.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: