facebook

Чехія змінила правила в’їзду для українців: які документи потрібні

Чехія змінила правила в’їзду для громадян України. Для перетину кордону знадобиться ковід-сертифікат з QR-кодом або інші документи.

Пише - джерело.

Про це свідчать дані інтерактивної карти світу для мандрівників, створеної консульською службою України.

Станом на 23 грудня 2021 року в’їзд до Чехії дозволено:

1. Громадянам України, які пройшли повний курс вакцинації з використанням препаратів, сертифікованих Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), а саме: Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen, Covishield. Необхідною умовою є два повні тижні після отримання останньої дози щеплення.

На підтвердження вакцинації необхідно надати один із наступних документів:

український міжнародний ковід-сертифікат, згенерований у “Дії” (з QR кодом);
його паперовий аналог (з QR кодом);
сертифікат, виданий у країні ЄС.

2. Громадянам України, які мають сертифікат про одужання від коронавірусу, згенерований у “Дії” з QR кодом, за умови, що з часу першого позитивного тесту пройшло не менше 11 і не більше 180 днів.

3. Неповнолітнім дітям, які подорожують разом зі своїм законним представником, які мають дійсний сертифікат про вакцинацію або одужання від коронавірусу.

Крім того, в республіку можуть в’їхати українці, які мають дозвіл на проживання в Чехії або візу, а також громадяни України з посвідкою на проживання в іншій країні ЄС та громадяни України у виняткових гуманітарних ситуаціях за наявності підтверджуючих документів, виданих чеськими органами:

довідка від лікаря чи медичного закладу;
виклик до суду;
запрошення від державного органу;
довідка про необхідність належного догляду за особою (від лікаря або соціальної служби) та документи на підтвердження родинних зв’язків із цією особою;
судове рішення щодо встановлення опіки над дитиною або зустрічей з нею;
лист від компетентного міністерства Чеської Республіки про те, що приїзд такої особи відповідає інтересам Чехії.

Зазначені категорії можуть в’їхати в країну за відсутності сертифіката про вакцинацію, але при цьому необхідно заповнити в’їзний формуляр за посиланням. Отримане на e-mail підтвердження заповнення формуляра пред’являється під час прикордонного контролю.

Читайте також:  У Чехії автобус із заробітчанами потрапив у ДТП: загинула прикарпатка (фото+відео)

Крім того, невакцинована особа повинна при перетині кордону пред’явити негативний ПЛР-тест, зроблений не раніше, ніж за 72 години до в’їзду, а потім зробити повторний тест не раніше ніж через 5-7 днів після приїзду до Чехії та аж до отримання його результату поза своїм житлом носити респіратор без дихального клапана зразка FFP2 або KN95.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: