facebook

Був у небі 7 хв: на відео детально відтворили смертельний рейс українського літака

Рейс PS752 українського літака МАУ, який розбився під Тегераном і внаслідок чого загинуло 176 осіб детально відтворили журналісти.

Пише - джерело.

Відповідне відео створив відділ The New York Times, який займається розслідуваннями події того дня за відкритими даними.

У перші години 8 січня Іран запустив кілька балістичних ракет по американських військових об’єктах в Іраку. Таким чином іранці прагнули помститися за вбивство генерала Касема Сулеймані. Після цієї атаки сили протиповітряної оборони Ірану були у повній бойовій готовності, бо очікували можливу відповідь з боку США.

4 години потому із міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні у Тегерані готується до вильоту рейс PS752 авіакомпанії МАУ. О 6:12 за місцевим часом (4:42 за Києвом) літак злітає. Він летить так, як і зазвичай, прямує за північно-західним напрямком та за 3 хв. набирає висоту близько 2,4 км. До цього часу літак відображається на радарах, а усі транспондери передають сигнал.

Близько 6:14 за місцевим часом (4:44 за Києвом) електронні системи перестають працювати і літак передає останній сигнал. Досі невідомо, чому це сталося. Однак літак продовжує летіти і за кілька секунд у нього влучає ракета, він загоряється. Цей момент зафіксований на одному із відео.

Читайте також:  Хто задушив 2-місячну дитини в Кривому Розі? (відео)

Усього за кілька кілометрів від місця влучання ракети розташовані кілька секретних військових баз Ірану, на яких розташовані протиповітряні системи. Одна із камер відеоспостереження зафіксувала запуск ракети близько 6:15 за місцевим часом (4:45 за Києвом).

Командувач аерокосмічними силами Корпусу вартових ісламської революції заявив, що оператор системи ППО сприйняв пасажирський літак за крилату ракету.

“На жаль, через поспішне рішення однієї людини сталася ця велика трагедія”, – підкреслив він.

Незважаючи на потрапляння, літак продовжував летіти. Достеменно невідомо, яким був його подальший рух, однак упав він за 16 км від місця останнього сигналу. Є інформація, що літак розвернувся у бік аеропорту. Близько 6:19 за місцевим часом (4:49 за Києвом) очевидці зафільмували літак, який поступово знижався. Ймовірно, на борту стався другий вибух буквально перед ударом об землю. Рейс літака тривав усього 7 хв.

Уламки літака розкидало на відстані близько 457 м. Чи не найдалі від місця падіння знайшли уламки хвоста та шасі. Також було багато особистих речей пасажирів: дитячі іграшки, одяг, фотоальбоми. За кілька днів Іран визнав свою провину, заявивши про “людську помилку” у період високої напруженості.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: