facebook

Будуть ефективнішими за звичайні вакцини: які препарати допоможуть боротися з COVID-19

Вчені від початку пандемії COVID-19 працювали над створенням вакцини проти вірусу. Незабаром людству представили відразу чотири типи вакцин, здатних викликати імунну відповідь проти коронавірусу.

Пише - джерело.

Проте фахівці на цьому не зупинилися – зовсім скоро люди зможуть вакцинуватися не за допомогою ін’єкцій, а за допомогою пластиру на носі, випивши таблетку або закапавши в ніс. Наприкінці червня поточного року з’явилося повідомлення, що австралійські дослідники компанії Nucleus Network розпочали клінічні випробування нового типу вакцини проти коронавірусу у вигляді назального спрею.

За словами директора компанії Пола Гріффіна, даний препарат покликаний зменшити ризик зараження ковідом, тоді як вакцини лише захищають від розвитку тяжких симптомів при захворюванні.

Дослідники вважають, що нова вакцина може виявитися ефективнішою порівняно з вакцинами. А враховуючи спосіб запровадження, на щеплення зможуть наважитися більше людей.

“Основна перевага полягає в тому, що коли ми вводимо вакцину тим же шляхом, яким потрапляє патоген або вірус, тоді, сподіваємося, реакція буде більш досконалою у фактичному припиненні потрапляння вірусу”, – пояснив він.

Читайте також:  "Не дуже хочемо": Шмигаль заявив про неможливість введення жорсткого карантину в Україні

Сама ж вакцина може стати доступною для застосування вже за кілька років, вважають вчені.

Ще одна країна, де також повідомили про створення спрею від коронавірусу – Естонія. На початку серпня науковий директор компанії Icosagen, що займається генною інженерією, Март Статут-молодший повідомив, що лабораторні дослідження на даний момент підтвердили, що розроблений назальний спрей однаково добре захищає від усіх штамів коронавірусу, які викликають, на думку ВООЗ, найбільше занепокоєння, включаючи Дельта-штам, який зараз поширюється в Естонії.

“Разом з нашою командою ми постійно відстежуємо зміни у вірусі та проактивно тестуємо здатність назального спрею BioBlock нейтралізувати ті штами, які ще не набули широкого поширення”, – сказав Статут.

Цей препарат не є ліками чи медичним препаратом. Але його виробництво та випуск було погоджено з Департаментом здоров’я на підставі висновку групи експертів з прикордонних продуктів, що складається з фахівців з Департаменту лікарських засобів, Департаменту здоров’я, Департаменту сільського господарства та продовольства та Департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: