facebook

Боєць ЗСУ три тижні воював зі зламаним хребтом. Думав, що радикуліт

Військовий ЗСУ на фронті отримав поранення осколком касетної бомби під час ворожого обстрілу, елемент якої застряг у хребті. Та 44-річний боєць навіть не підозрював про таку проблему, і продовжував воювати на передовій майже 3 тижні, поки біль у попереку не змусила воїна звернутися до медиків.

Пише - джерело.

Про це 4 серпня передає видання ZAXID.NET.

Військовий сказав лікарям, що у нього, можливо, радикуліт, оскільки сильно болить поперек, піднялася температура до 39 градусів і не спадає кілька днів.

Бійця направили на рентген, результати якого шокували медиків.

“Під час обстрілу елемент касетної бомби, так звана “стрілка”, потрапила у ліве підребер’я, зламала два хребці у поперековому відділі хребта і застрягла у хребті”, – розповідає лікар військово-польового госпіталю, львівський судинний хірург Тарас Кобза.


Саме поранення елементом касетного боєприпасу сталося ще 13 липня, а до медиків пацієнт звернувся лише на початку серпня.

Читайте також:  “Там не зовсім іловайська ситуація”: Арестович уточнив, що відбувається з оточенням окупантів на Херсонщині

“Він практично три тижні воював зі зламаним хребтом”, – зазначає Кобза.

Уламки зламаних хребців могли пошкодити нерви та судини. Однак, на щастя, цього не сталося. Коли боєць йшов у польовий госпіталь, він навіть не підозрював, що в хребті у нього застрягла “стрілка” касетної бомби.

Елемент ворожого боєприпасу зробив прокол шкіри всього на 1 мм, і захисник України навіть його не помітив – подумав, що це звичайна родимка.

Військового відправили із зони бойових дій до лікарні для проходження лікування.

Медик також пояснив, чому чоловік не відчув болю після такого поранення. Річ у тому, що під час боїв і сильних обстрілів через виділення адреналіну воїни можуть просто не відчувати мінімальних пошкоджень.

Також лікарі розповідають, що якщо куля або уламок снаряда летять з дуже високою швидкістю, то тканина не дає больового симптому – при надзвичайно швидкому проникненні всередину тіла нервові закінчення не встигають про це повідомити.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: