facebook

Борису Джонсону подарували картину від франківки (ФОТО)

Колишньому прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону подарували картину від Анастасії Ступацької з Івано-Франківська.

Пише - джерело.

Картину політику передав франківець Назар Баранський, який проживає у Лондоні з 2013 року, а з початку війни спільно з друзями створив організацію “Slava Ukraini”, представники якої зараз активно допомагають українцям та армії. Він розповів “Галці” про картину, та як йому вдалося зустрітися з Джонсоном.

“Моя знайома Анастасія Ступацька для допомоги армії намалювала патріотичну картину. Потім вирішила виставити її у Facebook на продаж і за виручені кошти щось купити нашим солдатам. Я викупив цю роботу”, – розповідає Баранський.


Анастасія Ступацька у Франківську відома, як власниця танцювальної студії “JAM”. Дівчина має художню освіту, хоча востаннє малювала давно.

“Від початку великої війни українці масово волонтерили і роблять це досі. Я теж хотіла бути максимально корисною. Тому виникла ідея знову взятися за пензлик і через продаж картин збирати на ЗСУ”, – розповіла Анастасія “Галці”.

За кілька місяців Настя намалювала близько десяти полотен.

У Лондоні Назар роздумував, що робити з придбаною картиною, та вирішив подарувати її Борису Джонсону, бо він дуже завзято продемонстрував свою підтримку Україні. Спочатку люди не вірили, що йому це вдасться реалізувати, але наполегливість франківця дала результат.

“Я робив різні пости, тегав його з картиною – все було марно. Тоді мені вдалося зустрітися з депутатом, який працює в його партії (на той час Борис був прем’єром) і він сказав що допоможе. Пройшов місяць, другий – нуль відповіді, а тоді Борис подав у відставку. Я не здавався”.

Читайте також:  Українцям пропонують заробляти на відео порушень правил дорожнього руху

Допомогла організувати зустріч людина з України, яка живе у Лондоні та працює на одній з державних посад.

“Я дуже хотів подарувати йому ту картину, бо на мою думку, він саме та людина, з якою палко дружить Америка і довіряє йому, а відповідно він повністю підтримує нас. Це як прояв вдячності за роботу, яку він робить заради нашої перемоги. Також на картині зображена вся наша територія і наш Крим з українським воїном. Саме Джонсон має значний вплив, і завдяки його зусиллям ми маємо проєкт, де навчалося 10 000 наших солдатів у Великобританії та проєкт допомоги українцям, які мають можливість приїхати в Англію на 3 роки з дозволом на роботу, безплатну медицину”, – ділиться Назарій.

Чоловік зробив дві копії картини, а Борис Джонсон підписав їх. Одну Назар залишив собі на пам’ять, а з другої зроблять аукціон по збору коштів на підтримку українських воїнів.

“На зустрічі я йому сказав, що дух Черчилля в його тілі, і що він має продовжити робити те, що робив Черчилль, а це — розвивати демократію і боротися проти комунізму. На що Джонсон відповів, що він буде підтримувати Україну до кінця і дуже хоче вивчити українську мову. Ми відповіли, що будемо його вчити”.

Також на зустрічі Джонсон підтвердив, що ще буде їхати в Україну, він дуже гордий за українців, як ми об’єдналися по цілому світі та боремося як на фронті, так і в тилу заради перемоги.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: