facebook

Більша частина українських біженців у Німеччині не змогла знайти роботу: названо причини

Німеччина після 24 лютого ухвалила близько 600 тисяч українських біженців працездатного віку. Проте знайти роботу в країні вдалося менше ніж 25% із них, це близько 142 тисяч від загальної кількості приїжджих. Названо основні причини негативної тенденції.

Пише - джерело.

За даними посольства Німеччини в Україні, 116 тисяч із офіційно працевлаштованих українських біженців сплачують внески до фонду соціального страхування. Є близько 25 тисяч людей із неповною зайнятістю. На них поширюються спеціальні правила оподаткування та соціального страхування.

Головна причина, через яку українські біженці не можуть знайти роботу в Німеччині – незнання мови. Близько 200 тисяч дорослих українок відвідують інтеграційні курси, які фінансує держава. Там вони отримують базові знання. Навчання проводиться вупродовж шести місяців.

Друга проблема, яка заважає нашим землякам працевлаштуватися – необхідність визнання професійних кваліфікацій, особливо медиків та педагогів.

Читайте також:  Залишила семеро дітей: на Прикарпатті сім'я розповіла, як живуть без матері (відео)

Прийому на роботу може перешкодити питання догляду дітей, а також психологічні проблеми, пов’язані з травматичним досвідом, отриманим під час війни.

Станом на 6 грудня, у Німеччині було 1,037 мільйона українських біженців. Понад 988 тисяч із них подали заявки на отримання тимчасового захисту.

Серед них:

жінки 18-63 років (420 тисяч – 41%);
діти (354 тисячі – 34%);
чоловіки 18-63 років (177 тисяч – 17%);
люди старше 64 років (82 тисячі – 8%).
Українські біженці у Німеччині одержують від держави підтримку: харчування, житло, медичне страхування, а також щомісячні виплати. Федеральні землі в 2022 році взяли на себе витрати на забезпечення допомоги приїжджим на 2-3 млрд євро.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: