facebook

Білоруський КДБ показав допит Протасевича: батько переконаний, що син свідчив під тиском і побиттям

Журналіст перебуває у СІЗО №1.

Пише - джерело.

Напередодні на державному білоруському телебаченні показали затриманого журналіста і засновника опозиційного білоруського Telegram-каналу NEXTA

Білоруські силовики вперше показали затриманого Протасевича
Романа Протасевича. Звернення він нібито записав із СІЗО №1, куди його доправили після того, як зняли з літака.

Детальніше про скандальне затримання в Білорусі, розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 25 травня.

“Зараз я можу заявити: жодних проблем зі здоров’ям, зокрема, з серцем та іншими органами у мене немає. Ставлення з боку співробітників максимально коректне”, – каже він у відео. Протасевич має змучений вигляд. На столі лежить пачка цигаркок і сірники. Хоча відомо, що Роман Протасевич не курить.

“Зараз я продовжую співпрацювати зі слідством і даю свідчення щодо організації масових заворушень в Мінську”, – додав він.



Це зізнання не інакше як результат тиску, переконаний батько Протасевича, який й сам нині не в Білорусі, а в Польщі. Дмитро Протасевич переконаний, що його сина катували. “Це не його слова, не його інтонація мови. Поводиться він дуже сковано. Він дуже нервує – це видно. Ймовірно, у нього зламаний ніс, тому що дещо змінена форма. Видно великі сліди пудри”, – вважає чоловік.

Читайте також:  “Твоя перемога – це замовчати”: Коля Сєрга розніс Арестовича за його висловлювання про психічно травмованих військових (ВІДЕО)

Непереконливими назвали зізнання  Протасевича й у Білому Домі, там вимагають негайного звільнення журналіста. А американський президент Джо Байден заявив, що вже доручив підготувати можливе покарання для відповідальних. У Євросоюзі напередодні, під час саміту 27 лідерів, підтримали заборону на польоти білоруським авіакомпаніям до території ЄС, а також закликали всіх перевізників уникати польотів над територією Білорусі. Також у Європі анонсували економічні санкції проти чинного Білоруського режиму.

Нагадаємо, опозиційного журналіста та колишнього редактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича разом з його дівчиною Софією Сапегою затримали в Білорусі у неділю. Літак, на якому вони прямували із Афін до Вільнюса примусово посадили нібито через загрозу мінування угрупуванням ХАМАС. У самому угрупуванні категорично заперечують усі звинувачення. Тим часом у Британії вже заявили, що до цієї історії можуть бути причетні російські спецслужби. В Кремлі затримання Протасевича назвали “блискавичною операцією”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: