facebook

“Біль забрав всі сили хлопчика”: помер 3-річний Артемко, якому збирали гроші на лікування

Сьогодні, 2 жовтня, обірвалося коротке, але повне випробувань, життя маленького хлопчика – Артемка Скрипова із містечка Городок. Малюк із 2-річного віку боровся із страшною хворобою – раком симпатичної нервової системи (нейробластомою наднирника з метастазами у кістковий мозок).

Пише - джерело.

Хвороба сина стала для батьків справжнім шоком. Напередодні свого другого дня народження Артем Скрипов захворів, температура піднялася до 40 градусів, хлопчик горів. Схвильовані батьки звернулися до лікарів. Вони боялися вірусу, а сталося ще страшніше – у вересні 2020 року в крихітного Артема діагностували рак четвертої стадії.

“Я довго не вірила у діагноз, моя душа заніміла від горя. Я почала усвідомлювати, що трапилося, коли побачила, як мій дворічний син збирає свої кучерики на лікарняному ліжку”, – говорила Ольга Скрипова.

Після хімії в Артема випадало волосся. Хлопчик дуже хвилювався, що всі його “круті пружинки” можуть розгубитися, і мама запропонувала йому постригтися машинкою та скласти “пружинки” у пакет. Артем погодився, вперше за два роки свого життя без сліз та вмовлянь підстригся. Мама та син збирали білі кучерики, як найцінніший скарб.

“Я казала сину, що в нього обов’язково виросте нове волосся, ще краще… Тобі просто треба вижити! І я, і Артемко, складаючи волосся у пакет, ми змирились зі своєю долею”, – розповідала мама хлопчика для сайту “Промінь тепла”.

Читайте також:  Заблукала, намагалася повернутися на маршрут і розбилась: подробиці загибелі Яни Кривошеї у Туреччині

Її син звик до життя у палаті і, що найстрашніше, звик до болю.
Але потім біль став нестерпним. Дитині кололи Морфін, але біль все одно не вщухав. Больові відчуття в ніжці виснажили хлопчика, забрали всі сили, він сильно схуд та втратив інтерес до життя, його годували через спеціальний зонд. В Україні хлопчику давали лише до 45% шансів на життя, в іспанській клініці – 85%, тож батьки хапалися за останній шанс. Шукали кошти на лікування в Іспанії, мама Артема – медсестра, а тато – зварювальник, тому знайти для лікування сина понад 200 тис. євро було нереально, але тисячі українців допомагали їм у цьому. Але, на жаль, ні любов і самопожертва тата і мами, ні підтримка тисяч людей не змогли допомогти Артемкові одужати. 2 жовтня, трошки більше як за рік від встановлення діагнозу, його крихітне і виснажене болем та лікуванням серденько зупинилося.

“Сьогодні зранку перестало битися сердечко маленького Артемчика Скрипова, який об’єднав тисячі людей. Царство Небесне і світла пам‘ять. Артемчику, дякую тобі за все. Спочивай в обителі Раю, маленький мій ангелочку. Дякую всім, хто допомагав Артемчику. Співчуття батькам Олі і Юрі Скриповим та всій родині” – написала Олена Слободян.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: