facebook

Біблійське пророцтво почалося: Країну масово атакує невидима комаха, яка п’є з людей кров (ФОТО)

У центрі Кошuце та у інших районах міста останніми днями люди почали масово скаржитися на неприємних комах, які значно розмножилися. Комаха дуже маленька, але кусає дуже сильно, часом аж до крові.

Пише - джерело.

Виявилося, що це Corythucha ciliata – платановий клоп-кружевниця, інвазивний вид з Північної Америки, який дуже швидко поширився в Європі, зокрема в Італії, ще з 1960 року, коли вперше був зафіксований.

Клоп розміром максимум 3 мм висмоктує соки рослин із листя платанів (рід Platanus), але працівники муніципальної адміністрації виявили його і на листях ясеня та клена.

“Ця комаха розповсюджена вже на великих територіях південної Словаччини, вона любить тепло, ми реєструємо його в Кошицях протягом кількох останніх років”, – розповів Петер Сасак, співробітник зв’язків з громадськістю.

Читайте також:  В Івано-Франківську побилися водій маршрутки та пасажирка (ВІДЕО)

Личинки цієї комахи дозрівають у червні.


Вони висмоктують соки з прожилок листя, що призводить до загибелі листочка. Ці клопи настільки ненажерливі, що у посушливу погоду заражені дерева можуть втратити абсолютно все листя вже до кінця літа.

У Європі є неодноразові повідомлення про те, що кружевниця сідає на людей і кусає їх. Звіти з Італії, Франції та Румунії вказують на те, що деякі люди відчувають від укусів цих комах побічні реакції, наприклад, дерматоз.

На території України комаха зафіксована в Криму та на Закарпатті. Якщо вид буде значно поширюватися і надалі, то доведеться вести з ним боротьбу за допомогою інсектицидів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: