facebook

Батюшка влаштував хресну ходу: за порушників узялася поліція

17 квітня у Самборі Львівської області священник провів хресний хід, незважаючи на спалах нового типу коронавірусу.

У заході взяли участь десятки людей, які не дотримувалися карантинних заходів. Поліція вже відкривала кримінальну справу, повідомили у відділі комунікації ГУНП області.

Пише - джерело.

“Під час патрулювання міста Самбір поліцейські виявили, що під час хресної ходи парафіяни однієї з церков порушували правила карантину. А саме – частина учасників ходи, яких було більше десяти осіб, були без засобів індивідуального захисту (масок) та не дотримувалися соціальної дистанції”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:  У Франківську відкрився «Всеукраїнський пункт об’єднання» для вимушених переселенців

На чотирьох осіб за відсутність масок поліція склала протоколи. Їм загрожує штраф від 17 до 34 тис. грн. Також слідчі відкрили кримінальну справу за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням. За це можуть ув’язнити на 3 роки.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що йдеться про храм Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. Уточнюється, що віряни усупереч карантину зібралися біля церкви для винесення плащаниці напередодні Великодня.

Правоохоронці планують не допустити скупчення людей біля храмів під час церковних служб на Великдень. У разі повторних порушень будуть складати протоколи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: