facebook

БАТЬКИ, КРІПІТЬСЯ: КОЛИ У ШКОЛАХ ЗАКІНЧИТЬСЯ НАВЧАЛЬНИЙ РІК – НАЗВАНО НОВУ ДАТУ

Стало відомо, коли у школярів закінчиться навчальний рік у 2023.

Пише - джерело.

В уряді визначили тривалість навчального року в Україні у період дії воєнного стану. Для випускників він завершиться 30 червня, про що йдеться у постанові Кабінету міністрів.

Щодо решти школярів, то вони закінчать навчання наприкінці травня – таким чином навчальних днів фактично налічується 155.

Водночас наголошується, що навчальні заклади мають право впливати на тривалість навчального року. У повідомленні Кабміну сказано: “Законодавство надає автономію навчальним закладам, і вони самостійно педагогічною радою визначають структуру та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу в межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленим відповідним навчальним планом”.

Читайте також:  Вакцинація вчителів в Україні буде обов'язковою, а інакше школи закриють

Нагадаємо, в Україні знову заговорили про необхідність запровадити в українських школах викладання двома мовами. Нововведення може торкнутися не всіх школярів, а лише частини. Так, пропонується у старшій школі застосувати білінгвальне викладання, тобто двома мовами.

Очікується, що таким чином держава зможе забезпечити школярів належним рівнем оволодіння англійською мовою.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: