facebook

“Багатьом українцям скоро скасують пенсії”: що відбувається і хто залишиться без виплат

Мінсоцполітики для оптимізації бюджету може припинити виплати пенсіонерам. Відбувається це у випадку відсутності операцій із пенсійним рахунком протягом 180 днів за певних умов.

Пише - джерело.

Хто більше не отримуватиме пенсії

Як інформує “РадіоТрек”, під час телемарафону заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак повідомила, що у разі відсутності карткових операцій на пенсійному рахункові впродовж 180 днів (6 місяців) – нарахування припиняються.

Заступниця міністра пояснила, що такі механізми є необхідними для оптимізації грошей платників Єдиного соціального внеску. Застосовується така міра тоді, коли перестають відбуваються будь-які операції із пенсійним рахунком та триває до моменту, поки не стає відомо, що трапилось із його власником.

Також Марчак додала, що така практика вже здійснюється впродовж кількох років і підкреслила, що припинення виплат не означає їхнє повне скасування.

“Я б хотіла всіх заспокоїти і сказати, що насправді механізм працює вже давно, багато років, і це постійна практика того, як працює система соціальних виплат і пенсій.

Читайте також:  “10 виплат пенсій відразу”: хто з українців може отримати таке, оприлюднено чотири умови

А зараз ми навпаки працюємо над тим, щоб послабити і зробити цей механізм простішим і адаптованішим для тих громадян, які перебувають за кордоном або в зоні бойових дій і в яких є проблеми з реалізацією цього механізму.

Пенсія акумулюється на рахунках пенсійного фонду, але поки що не перераховується на картку людини”,- підкреслила Марчак.

Яким чином можна відновити пенсійні виплати

Заступниця міністра соціальної політики уточнює, що пенсійні виплати можливо відновити. Для цього лише потрібно пройти фізичну ідентифікацію.

Шляхи проходження фізичної ідентифікації:

звернення до відділення ПФУ або банку;

проходження відеоідентифікації Пенсійним Фондом;

надсилання листа до Пенсійного Фонду;

за допомогою порталу “Дія. Підпис”.

Важливо, що у разі перебування пенсіонера за кордоном, необхідно звернутися до місцевого консульства.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: