facebook

Багато помилок: Міністерство освіти змінить підхід до відбору шкільних підручників

У Міністерстві освіти заявили, що поділяють занепокоєність громадськості щодо помилок та недоречного контенту у шкільних підручниках, тому переглянуть підходи до їх відбору.

Причинами таких неточностей стало зокрема те, що експерти не встигають перевіряти велику кількість підручників, а автори та видавництва фізично не встигають якісно підготувати та відредагувати книги, повідомляє пресслужба відомства.

Пише - джерело.

“…мають місце факти недобросовісного виконання зобов’язань деякими видавництвами, які економлять на фахових редакторах і, користуючись ситуацією терміновості, допускають до видання неякісно вичитані підручники. Хоча за угодою, укладеною з видавництвами, саме на них та авторів покладається відповідальність за якість підручників”, – наголошують у міністерстві.

Читайте також:  В Івано-Франківську протестували проти примусової вакцинації

Підручники закупають до шкіл без належної апробації (передексплуатаційної перевірки), тому тепер у Міносвіти вирішили її повернути.

Планується підвищити відповідальність видавництв, яку ті понесуть, за друк підручників із помилками, а профільним науковим установам потрібно буде змінити процедуру відбору підручників. Серед іншого планується “унормувати можливість громадського обговорення підручників на другому етапі конкурсу перед їх масовим виданням”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: