facebook

Бабуся в ролі няні: у Франківську запрацює соціальна дитяча кімната (ВІДЕО)

Бабуся в ролі няні, душевна розмова з дитиною та заняття до душі, а не за розкладом – у Франківську відкривають соціальну дитячу кімнату.

Керівниця громадської організації “Ба і Ді Клуб” Галина Плотницька розповідає, що спочатку дитячі кімнати планували облаштовувати на великих підприємствах, але цій ініціативі завадив карантин.

Пише - джерело.

Згодом їхню ідею підтримала громадська організація “Дім 4824”. Зараз кімнату облаштовують у громадському просторі ВДОМА. Тут є санвузол, кухня та кімната з іграшками та книгами для дітей.

Соціальна дитяча кімната попередньо працюватиме з 9:00 до 18:00 або 19:00 години. Зміна бабусі-няні триватиме 4-5 годин, пишуть Версії з посиланням на “Суспільне”.

За словами керівниці Ба і Ді Клубу Галини Плотницької, зараз для роботи шукають медсестер та педіатрів на пенсії.

Під час карантину прийматимуть до 10 дітей. Згодом планують до 40-ка протягом дня в різні зміни. Галина Плотницька каже, що вже склали графік роботи кімнати. Планують також проводити майстер-класи з малювання, танців та музики. Особливість кімнати в тому, що приводити дітей можуть її працівники.

“У нас є чергова бабуся, яка “за дзвінком” може прийти до школи, забрати дитину і привести сюди. Дати щось перекусити: ми плануємо і фрукти, і печиво, і чайочки. Погратися, чимось задіяти. При потребі – допомогти зробити уроки. Потім бабуся відведе дитину на гурток, а мама, їдучи з роботи, забере її”, – розповідає Галина Плотницька.

Читайте також:  Осінь з гумором: іванофранківців кличуть на "Кавалєрку"

Однією із “чергових” бабусь працюватиме Віра Терпелевич. Пояснює, чим особливий їхній підхід до дітей: з ними спілкуватимуться, як зі своїми дітьми і не змушуватимуть до жодних занять або майстер-класів.

Пані Віра – кравчиня, тож спробує захопити своєю справою і дітей: “Чи ми будемо робити відкриточки, чи будемо займатися шнурочками, чи будемо займатися екомішечками, – найпростіші речі. Чому? Моторика – раз, кольори – два, ну, і для вподобання кожен щось знайде”.

Наталя Вишневецька, керівниця громадської організації “4824”, розповідає, що в них теж була така кімната, і вона користувалася популярністю. Однак, цей напрямок роботи згорнули, а тому підтримуть ідею клубу.

“А зараз до нас звернулась Галина Плотницька. У них є така можливість – вони хочуть пропонувати послуги няні. Я згадала про свою ідею. І їм така ідея, в такому форматі підходить. Зараз у нас звільнилося приміщення. У нас є обладнання деяке для дитячої кімнати, мінімум для старту: книжки, іграшки. Є люди, які хочуть працювати. В принципі, будемо пробувати”, – каже Наталя Вишневецька.

Зараз організатори соціальної дитячої кімнати шукають спонсорів. Вартість перебування у кімнаті – 20-25 гривень за годину.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: