facebook

Авто з-за кордону обернеться штрафом: усіх водіїв попередили – за що покарають

Українськиїх автомобілістів попереджають, що будуть штрафувати за неправильний колір сигналу, який включає на своєму автомобілі водій, коли планує виконати поворот.

Пише - джерело.

Про це повідомляє сайт PRO Гроші.

Всі автомобілі повинні відповідати нормам українського законодавства. Особливу увагу повинні приділяти цьому водії автомобілів, які були привезені з США, адже там багато машин з червоним сигналом повороту.

В Україні дозволені лише жовті покажники поворотів, отже за експлуатацію червоних буде накладатись штраф у розмірі 510 гривень.

Зауважують, що у автомобілі мають бути медична аптечка, вогнегасник та знак аваріної зупинки, але у разу, якщо буде їздити без цих предметів, то його не повинні штрафувати. Згідно зі статтею 121 КУпАП, ці ознаки не підпадають під ознаки адміністративного порушення.

Читайте також:  В Україні різко зміниться ціна на гречку: Актуальний прогноз

Але у разу, якщо водій займається перевезеннями, у нього повинні обов’язково бути всі вище зазначені предмети. Якщо їх не буде у наявності – передбачається штраф у 680 гривень.

Також важливо пам’ятати про те, що не варто вживати алкоголь після ДТП. У цьому разі штраф може становити навіть більше, нід коли водій був за кермом вже в нетверезому стані. За вживання алкогольних напоїв після ДТП при присутності правоохоронця, водієві можуть виписати штраф у 34 тисячі гривень, а також можуть похбавити водійського посвідчення на три роки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: