facebook

Австрія з 27 липня обмежує в’їзд на територію країни для громадян України

Австрія з понеділка, 27 липня, обмежує в’їзд на свою територію для жителів 32 країн, зокрема для громадян України, через ситуацію з поширенням коронавірусу, повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

“На жаль, з 27 липня Австрія обмежує в’їзд на свою територію для громадян 32 країн, де ситуація з пандемією не покращується. Україна у цьому списку. Оскільки авіасполучення і не було, це погана новина насамперед для тих, хто в’їжджає в Австрію машиною. Відтепер цей канал працює тільки на транзит”, – зазначив посол на сторінці у Facebook у суботу вранці.

Пише - джерело.

Він також додав, що українці, які в’їжджають з іншої країни шенгенського простору і які не були останні 14 днів в Україні та інших країнах ризику, мають пред’явити ПЛР-тест і піти на 10-денний карантин (із підтвердженням місця його проведення).

Читайте також:  Туристична галузь Прикарпаття недоотримала близько 50% надходжень від туристичного збору

У свою чергу громадяни України, які мають дозвіл на проживання в Австрії, мають пред’явити негативний тест, не давніший за 72 години.

“Те саме стосується сезонних робітників, медичного персоналу, дипломатів або якщо на громадянина чи громадянку України чекає в Австрії чоловік або дружина, чи якщо вони прямують в Австрію на весілля або похорон. У такому разі ПЛР-тест обов’язковий, але в’їжджати можна”, – написав Щерба.

Також серед країн, що потрапили до “червоного” списку: США, Швеція, Росія, Болгарія, Румунія, Молдова, Білорусь та інші.

Посол пізніше додав, що точної інформації про спецрейс ще немає. Відповідати на всі запитання доручено консулу Мирославі Зінкевич.

Як повідомлялося, в Україні знову різко зросла кількість нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 – за минулу добу станом на ранок суботи зафіксовано 1106 нових інфікованих, 19 людей із числа раніше захворілих померли, 611 одужали.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: