facebook

Австрія планує заборонити дешеві авіаквитки

Австрійський уряд оголосив, що введе мінімальне обмеження на вартість авіаквитків у 40 євро для скорочення об’ємів атмосферних викидів та порятунку національного авіаперевізника.

Пише - джерело.

Як повідомила 8 червня на пресконференції міністерка охорони навколишнього середовища Австрії Леонор Гевесслер, при ухваленні рішення уряд країни керувався як екологічними, так і соціальними міркуваннями.

“Більше не буде можливості пропонувати квитки, дешевші за фактичну вартість”, – заявила Гевесслер.

Також уряд країни уряд повідомив, що авіакомпанія Austrian Airlines отримає пакет порятунку на суму 600 мільйонів євро, щоб пом’якшити наслідки пандемії коронавірусу, водночас оголосивши про запровадження нових правил, які мають зробити авіацію більш сприятливою для клімату.

Читайте також:  У Польщі українцеві, якому на роботі відірвало руку, через 2 роки дали протез, який йому не підійшов

За словами канцлера Себастьяна Курца, 450 мільйонів євро надасть уряд Австрії, а решту суми надасть німецький авіагігант Lufthansa, дочірньою компанією якого є Austrian Airlines.

Як пояснив Курц, авіакомпаніям і уряду країни вдалося домовитись щодо трьох ключових питань: збереження робочих місць, збереження Відня в якості ключового хабу та “необхідних заходів стосовно захисту клімату”.

Останнім часом австрійські “зелені”, у тому числі й Гевесслер, неодноразово заявляли, що хочуть укласти будь-яку угоду з умовами для зниження впливу авіації на навколишнє середовище. За словами Гевесслер, угода щодо ціни означатиме “кінець квитків в один євро”. На переконання міністерки, цей захід зробить Австрію “піонером” Європи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: