facebook

Армія Білорусі не нападе на Україну – білоруський журналіст назвав чотири причини

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не наважиться відкрито вступити у війну з Україною. На це є чотири причини.

Пише - джерело.


Про це розповів у коментарі “Апострофу” білоруський журналіст Олексій Диковицький.

По-перше, білоруська армія не нападе на Україну, тому що сама по собі дуже слабка. Експерти кажуть, що у білоруській армії приблизно 60-65 тисяч людей. Чи не половина – це технічний персонал.

“За великим рахунком, солдатів, які б готові піти воювати, хоча вони теж не нюхали пороху, це приблизно 12-15 тисяч людей. За великим рахунком, з погляду військової операції, як це називають росіяни, цього варварського вторгнення в Україну, це невелика сила. І відкрити другий фронт може і можна було б, але армія слабка, по-перше”, – зазначає він.

По-друге, ми бачимо, що відбувається в Україні – тисячі білорусів прагнуть воювати на боці України проти російських загарбників, проти російських окупантів. Постійно зростає кількість добровольців, котрі хочуть приєднатися до білоруських загонів.

“Це теж бачать і в Кремлі, і в Білорусі також. Я думаю, що вони трохи бояться. Якщо буде віддано наказ піти у бік України, то частина цих людей або одразу здасться українським військам, або розбіжиться лісами. А треба пам’ятати, що там, на Волинському напрямку, ліси та болота. Наступати важкою технікою, наприклад, не так просто. Це була б така пастка. Я думаю, що українські Збройні сили розстріляли на цих двох чи трьох дорогах, які ведуть у бік України, розстріляли б як мишей”, – зауважив журналіст.

Читайте також:  За добу ЗСУ лiквідyвали 950 російських окупантів: Генштаб оновив втрати ворога

Третій аргумент – окрім того, що білоруська слабка у живій силі, вона також слабо технічно оснащена, значно гірше, ніж російська, яка теж не надто оснащена.

Четвертий аргумент – Олександр Лукашенко після 2020 року боїться того, що знову люди вийдуть масово на протест. У Кремлі усвідомлюють це, тому, швидше за все, не наполягатимуть на тому, щоб білоруська армія брала участь у війні.

“Тому в Білорусії навіть лісників тренують, щоб вони вміли володіти зброєю. Для чого це? Для того, щоб, якщо люди знову почнуть протестувати – кинути на боротьбу з демонстрантами. Тому Лукашенку армія потрібна всередині Білорусі, щоб, якщо що – кинути проти народу. Ось такі аргументи, які, на мою думку, говорять про те, що, швидше за все, жодна білоруська армія брати участь у цій ганебній війні не буде… Треба розуміти, що переважна кількість білорусів проти участі Білорусі у цій ганьбі. Розуміючи все це, Кремль має хорошу агентуру в білоруській армії, я думаю, що вони, швидше за все, не наполягатимуть на тому, щоб білоруська армія брала участь у цій війні”, – наголосив Олексій Диковицький.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: